Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Ook onder de Japanse stemacteurs zijn er een aantal, die je altijd hoort. Ze hebben een herkenbare stem of hebben altijd de hoofdrol. In mijn geval herken ik de stem van deze stemacteur uit duizenden. Zelfs als je zijn naam niet weet, heb je hem ongetwijfeld wel een keer gehoord. Al was het maar vanwege die ene rol die iedereen kent. Yasumi en ik hebben het deze keer over: Mamoru Miyano!

Onder de Japanse stemacteurs is hij een superster. Hij leent zijn stem uit zeer uiteenlopende rollen. Osamu Dazai in Bungyou Stray Dogs, JJ in Yuri! On Ice en Doug Hammer in Blood Blockade Battlefront zijn enkele van zijn meest recente rollen.

Maar, zijn meest kenmerkende rol is Light Yagami in Death Note. Het onderstaande filmpje zie je Mamoru Miyano in actie met onder andere dat personage. Dan krijg je meteen een indruk van hoe cool hij is.

 

Silerna: “Net als Kamiya, Ono en Kaiji is deze stemacteur ook héél veelzijdig. Van de (enge) Light van Death Note naar mafkees Masaomi Kida in de Durarara!! series. Je zal meer personages herkennen en dan denken “Ooh! was hij dat ook?!” Bijvoorbeeld Rin, ook zo’n rare gast uit Free!, Ling van FMA* en vele andere!”

Deze rollen ken je misschien ook wel van Mamoru Miyano!

In de game wereld :

Niet alleen sprak hij Riku in van de geweldige Kingdom Hearts games maar sprak nog meer rollen in van verschillende personages in diverse videogames. De stem van Rintaro in Steins Gate zal je ook bekend voorkomen! Het geniale spel the Last Story mocht ook genieten van Miyano’s stem en zo nóg bekendere titels zoals Final Fantasy. In het laatste deel (tot nu toe) , Final Fantasy XV (15) spreekt hij Ignis. Ook heel bekend ; Fire Emblem  is één van de handelsmerken van Nintendo naast Mario en Zelda. Miyano kreeg de rol van Leo (of Leon) in Fire Emblem Fates. Genoeg bekendheid dus ook in de wereld van de video games!

Zijn muzikale carriere loopt op rolletjes , er staan al zes albums op zijn naam. De laatste getiteld ’the Love’ kwam dit jaar uit in augustus.

Yasumi: “Zijn liedjes zijn niet helemaal naar mijn smaak, maar Miyano-san kan zeker goed zingen! Het is daarom ook niet zo vreemd dat hij ook Tokiya Ichinose is in Uta no Prince-sama 😉 “

Silerna: “Ieder zo zijn smaak. Ik hou helemaal niet van Japanse muziek meestal zijn de nummers die ik leuk vind soundtracks van Final Fantasy.”

Tijdens live events steelt hij vaak de show met allerlei grappen en grollen. Zoek zijn naam op in YouTube en je komt ongetwijfeld een grappig filmpje tegen.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!