Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Het deed mij denken aan Gals! Maar het lijkt er niet op hoor ;). Miracle Girls stond in de shoujo-schoenen van de jaren negentig!

Miracle Girls is een Shoujo serie die begon in 1993. Het verhaal staat centraal rondom de tweeling Tomomi en Mikage Matsunaga. Ze lijken als twee druppels water op elkaar! Maar je kan beide makkelijk uit elkaar houden ; de een heeft lang haar en de andere kort.

Power tweeling!

Tomomi is degene met het korte haar. Het tomboyish type en houd van sport + jongens dingen. Ze zat eerst op een school waar alleen meisjes op zaten maar ging later naar dezelfde school als haar zus. Tomomi is de oudste van de twee. In het Engels is haar naam verandert naar Toni. Mikage is het meisjes-meisje type en de jongste van de twee. Ze is ook de slimmere en dol op winkelen en andere meisjes dingen. Mikage is verliefd op een lid van de scheikunde club maar houd dat voor haarzelf.

Tomomi en Mikage zijn geen gewone tieners. Ze beschikken over speciale krachten (aka miracle girls!). Als ze samen zijn kunnen ze van locatie naar locatie teleporteren en kunnen telepatisch met elkaar communiceren. Handig toch?!
Maar als je dit kan en op elkaar lijkt….maak je daar al gauw misbruik van! Tenminste ik zou zoiets wel doen….

Er komen mensen achter de krachten van de zusjes. Dat zal positief en/of negatief uitpakken voor ze.


Nami Akimoto is de auteur van het originele verhaal en de Manga. Tokyopop kwam met zijn edit pas in 2000 uit. Meestal duurt het 5-10 jaar voor een manga naar Amerika en andere landen komt. Hier duurt dat ook altijd een hele tijd. Het duurde 6 jaar voor Miracle Girls werd vertaald naar engels. Ook kreeg dit verhaal een Spaanse en Italiaanse versie.

In 1991 begon deze manga en in 1994 eindigde hij met 9 delen. Terwijl de Manga nog liep kwam de Anime uit in 1993. Hij kreeg maar liefst 51 leuke afleveringen! Deze kreeg ook een Engelse versie met veranderingen in de namen en andere dingen. Een Italiaanse versie kwam ook en zal (denk ik) dezelfde versie zijn als de Engelse dub. In sommige landen kreeg de Anime de titel “Magic Girls” i.p.v. Miracle Girls.

Toch is het een Shoujo waardig verhaal! De manga valt origineel in het Magical Girl genre maar heeft toch ietsjes meer het gewone leven vind ik. Ze blijven zichzelf en veranderen niet met een fancy outfit.

Maar dat is ieder zo zijn mening toch?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!