Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Inmiddels is Ace Attorney een bekende reeks geworden. Naast the Legend of Zelda en de gebroeders Mario heeft Nintendo weer een goede troef in handen. Máár….je moét ervan houden.

Spirit of Justice is de tiende game in de Ace Attorney franchise. Origineel was het alleen een release voor de Nintendo 3DS. Aangezien ik gestopt ben bij de Nintendo DSi weet ik dus amper tot niks van deze games af. Enkel om mij heen hoor ik hier en daar wat erover. Maar dan heb je er eigenlijk nog weinig mee. In september vorig jaar werd hetzelfde deel , Spirit of Justice uitgebracht voor de Smartphone. Wereldwijd op de 17de September kwam hij uit voor zowel iOS en Android. Het spel is zo aangepast dat het allemaal in één schermpje past.

Phoenix Wright is ergens in het oosten van onze planeet beland. In een koninkrijk genaamd Khura’in. Ik heb geen idee waar het ligt. Phoenix Wright en zijn hulpje Maya komen terecht in een conflict met het rechtssysteem daar. Een tour-guide wordt beschuldigt van iets waar hij niks mee te maken had. Phoenix wil deze zaak gaan verdedigen en erachter wie wél de echte dader, het wapen en de crime-scene is. Spelers die bekend zijn met deze spelen weten precies wat ze moeten doen. Ik zelf? Snap er geen hol van.

Iétsaangepast

Het spel bestaat uit zes hoofdstukken met 2 extra die alleen voor de 3DS zijn. Uiteraard is het slim aangepakt. Het is de bedoeling om alle hoofdstukken in chronologische volgorde vrij te spelen. Het ‘Trial’ en ‘Investigate’ gedoe is vrijwel hetzelfde als op de vorige delen op de 3DS/DS op één ding na : een nieuwe functie die werd geïntroduceerd in Spirit of Justice. Het zogenaamde ‘Divination Séance’ . Deze nieuwe functie krijg je zowel gelijk te zien aan het begin van het spel. De ziel van het slachtoffer(s) laat je zien wat er evt is gebeurt voor hij/zij het lootje legde. Op deze manier kan je het makkelijker voor jezelf maken om dingen op te lossen. En daar moet je gebruik van maken!

Maar als ik ergens niét van houd in spellen is het véél te veel dialoog dat ik moet lezen. Dat vind ik een van meest irritante dingen in spellen. En zeker als je het niet kan overslaan. -_-. Dan ben ik de interesse en geduld allang kwijt. Ik vond dat al irritant met Pokémon spellen. Ik bleef rammen op mijn arme gameboy knopjes. Dat ding heeft aardig wat te voortduren gehad … Daarom is mijn mening dat je echt van dit soort spellen moet houden. Ik mis er uitdagingen in. Nou is het wel zo dat ik een enorme zeur ben als het gaat om spellen. ik stel heel veel eisen aan spellen. En die eisen heeft Ace Attorney allemaal niet :

Enzovoorts.

Naar mijn mening is het meer dat je naar een Anime zit te kijken dan een spel speelt. Nou is er ook een Anime van. Toevallig he? Maar nee. Dit spel zal ik overslaan als een van de weinige. Ik heb simpelweg het geduld hier niet voor.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!