Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

En daar kan ik ook over meepraten. Maar wel iets minder. Mikado no Shihou vertelt het verhaal van een jongedame die eruit als een 8 jarig meisje.

Mikada no Shihou/The Emperor’s Gem is gesetteld in de Zhou dynastie van China. Dat is ongeveer rond 1046 – 256 voor Christus (erg lang geleden dus!). Het is de langste dynastie die China kent.In deze belangrijke periode werden vele uitvindingen gedaan. Zoals het Chinese karakter schrift wat we nu kennen.Het is ook de periode waar vele ziektes,epidemieën en veel hongersnood tot strand kwamen.In een klein maar arm dorpje op het platteland woont Kouran. Zij ziet al deze dingen in haar dorp als een gewoonte. Kouran ziet eruit als een 8-jarig meisje maar ze is al 18 jaar oud. Ze is namelijk ontzettend klein. De belastingen in het dorp zijn veel te hoog en niemand kan ze betalen,ook zij niet. Ze woont bij een oude man in die een soort medicijnman is. Kouran zelf weet ook het aardige van planten en geneesmiddelen. Omdat ze haar belastingen niet kan betalen gaat ze op een dag naar het keizerlijk paleis dat niet veel verderop ligt.

Ze is van plan om een dure schat te stelen zodat ze de belastingen kan betalen voor zichzelf en andere. Haar plan krijgt een hele andere wending als ze iemand die liever niet tegen het lijf was gelopen. De onbekende man neemt een hele groep bewakers met zich mee en zij betrappen daarom ook Kouran. Ze neemt de benen en kom zonder kleerscheuren uit het paleis. De volgende dag als ze planten gaat verzamelen om geneesmiddelen te maken komt ze de man die ze de vorige dag heeft gespot weer tegen. Hij ligt gewond op een bergweggetje. Ze besluit alsnog hem te helpen ook al is hij een totale vreemde. Langzamerhand verspreid ook het nieuws dat er een moordenaar in het paleis was gespot die een prins heeft vermoord. Kouran heeft een vermoeden dat deze man de dader moet zijn geweest. Dader of niet, maakt niks uit voor een dokter. De man die Shiki heet, laat Kouran betwijfelen of haar ideeën en vermoedens wel kloppen. Hij is ongelooflijk vriendelijk, betrouwbaar (zou je denken?) en een beetje wereld vreemd. Hij kent veel mensen. En zij leren via Shiki Kouran kennen. Iedereen is in de war door haar kleine formaat en staan perplex als ze zegt dat ze veel ouder is dan ze lijkt.Shiki verrast Kouran aan alle kanten als ze zijn identiteit te weten komt.

Mikado No Shihou bestaat uit 7 boeken. Met in totaal 35 hoofdstukken. Online zijn we helaas nog niet zo ver. En jammer genoeg moet je steeds langer wachten op updates. Hoofdstuk 18 staat er sinds vorige week op. En als Pasen op pinksterren valt zal het laatste hoofdstuk ook te lezen zijn in het Engels. De manga is gemaakt door auteur Emiko Nakano. Ze heeft wat meer shoujo titels gemaakt waarvan deze de bekendste is.

Maar hopen dat het goed afloopt…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!