Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Ik weet dat ik het vaak heb over dezelfde soort genres aan manga’s. Maar ik wil natuurlijk geen mensen negeren! Dat kan natuurlijk niet!

Deze keer wil ik wat populaire Shounen manga’s bespreken. Het is tuurlijk dat zo dat meiden best Shounen (betekent tiener-jongens) manga’s mogen lezen en jongens best Shoujo (tiener-meisjes) manga’s mogen lezen ;). Het is maar gewoon de vraag of het verhaal je aanspreekt of niet dan maakt het helemaal niet uit. Altijd zullen bepaalde genres je meer aanspreken dan andere. Ik lees bijvoorbeeld echt geen horror behalve Hellsing. Maar verder dan dat heb ik er echt geen behoefte aan.

Wat zijn nou populaire manga’s meer voor de (jonge) mannen?

Als je geen Anime-manga kenner bent ken je deze toch! Er is bijna geen grotere Shounen manga dan Naruto zelf! Naruto is echt zo’n manga waar je bijna niet omheen kan. Ook al heb je hem niet gelezen of gezien, je weet wel een beetje waar hij over gaat. Naruto is een jongen die in een klein ninja dorp opgroeit. Nét na zijn geboorte werd er een demoon in zijn lichaam gevangen genomen. Naruto is geen ster in het leren van Ninjutsu maar ondanks dat wilt Naruto niks liever dan de grootste van zijn dorp te worden.
Naruto is zó bekend, dat je zelfs al zijn vrienden en bij-personages kent.

Zelf ben ik alles behalve een fan van Naruto. De Anime werd mij véél te lang. Zo lang dat ik alles op gegeven moment enorm hetzelfde en achterhaald vond. Ieder zijn ding.

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#000000″ link_color=”#000000″]

The New Gate is ook een geweldige manga, hij staat niet gelabeld onder elke leeftijds genres. Het is een Fantasie-avontuurlijke manga die sommige vergelijken met Sword Art Online. Het verschil is alleen dat hier geen slechte romantiek inzit maar het geheel focussed op meerdere personages. The New Gate is ook een online game dat verandert in een gevecht voor je leven. Maar ondanks dat werden duizenden spelers bevrijd die vastzaten in het spel. Dat allemaal dankzij een speler genaamd Shin. Hij is een ‘veteraan’ in het spel en speelt al sinds de release. Nadat hij de eindbaas der eindbazen had verslagen dat alle spelers zou bevrijden wordt hij zelf door een raar helder licht opgezogen. Dat rare licht brengt hem naar een heel ander deel van het spel. Zo’n 500 jaar in de toekomst van de virtuele wereld!

Het verhaal van the New Gate zit veel sterker in elkaar dan Sword Art Online. Het is ook veel gevarieerd en de leeftijds categorie is iéts hoger dan de spelers van SAO. Hier is nog geen Anime van maar dat zou wel onwijs tof zijn.

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#000000″ link_color=”#000000″]

Bijna iedereen kent titels zoals Fairy Tail, Bleach en One Piece wel. Maar ook titels zoals Attack on Titan, One punch-man en Tokyo Ghoul zijn minder zoals de hedendaagse thema’s in Shoujo. Ook zijn deze titels erg populair bij de vrouwen. Maar wat zijn nou titels waarvan je eigenlijk niet verwacht dat ze eigenlijk meer gefocused zijn op de jongens? Noragami en Horimiya misschien? Horimiya is juist een Shoujo manga vind ik. Zeker omdat er veel meer romantiek in zit dan dat je zou verwachten. Datzelfde is met Nisokoi, teveel romance voor een Shounen manga.

Nanatsu no Taizai oftewel the Seven Deadly Sins is een groep van slechte krijgers die het hebben gemunt op het koninkrijk van Brittania. Gesetteld in een wereld dat op de Europese middeleeuwen lijkt. Vele denken dat deze groep uitgeroeid is , maar dat is slechts een fabel. Tien jaar later gaat de prinses van het koninkrijk van Liones op zoek naar deze ‘Seven Deadly Sins’ in de hoop dat ze haar willen helpen om het rijk weer terug te veroveren.

Wat ik alleen niet snap is dat deze manga gelabeld wordt als lichte erotiek. Ik snap dat sommige sites er best naast kunnen als ze verhalen moeten stempelen met genres. Maar je kan er ook compleet naast zitten….

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#000000″ link_color=”#000000″]

Zoek je manga’s met wat minder romantiek maar juist met meer avontuur en actie? Filter je zoek opties naar Shounen/Seinen! Dan vind je vast wel iets ;).

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!