Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Dragonite paste niet meer. Dus dan maar Dragonair.

De eerste keer dat Silerna en Yasumi hun koffers pakte en de reis begonnen met Air Anime kwamen ze terecht in de wereld van Attack on Titan. Na een week of wat besloten ze dat een  ticket wilde kopen naar de volgende wereld. En die wereld is niks meer dan de beroemde wereld der Pokémon!

Iedereen fantaseert hier vast over als ze Pokémon hebben gekeken/gespeeld. Welke pokémon zou je in het echt hebben? Hoeveel gyms zou je verslagen hebben? Of ben je misschien wel Pokémon meester? Misschien ben je wel deel van de Elite Four en moet jij trainers uitdagen! En in welke regio zou je belanden? Het kan ook zijn dat je ze allemaal doorkruist. Zou je Ash achterna gaan? En wel succes boeken zonder dat je je pokémon los laat?
Misschien ben je helemaal geen trainer maar heb je wel Pokémon om je heen! Zijn dat dan grote of kleine? Keuze zat! Je hebt altijd wel een favoriet!

Wij hebben ons ook die vraag gesteld ; Hoe zouden wij ons voorstellen in de Pokémon wereld?

Silerna :  “Toen ik mijn eerste Gameboy kreeg, kreeg ik daar ook het áller eerste Pokémon spel bij! Pokémon blauw is echt geweldig! En dat is hij nog steeds! Me broer kreeg Pokémon rood zodat we konden ruilen en clonen. En tja, die Mew glitch kwamen we al héél snel achter…Als het om spellen gaat kam ik alles letterlijk uit tot er niks meer te vinden valt. Zelfs als het glitches zijn…”

Yasumi: “Mijn eerste hand-held console was een Nintendo DS die nog altijd mee gaat op vakantie. Black & White is het enige Pokémon spel dat ik speel, en ik moet het nog steeds uitspelen *bloost*. Daaraan kan je merken dat ik geen die-hard gamer ben. Ik speel af en toe voor de fun. Ik zou het wel eens moeten doen…”

Na het geweldige succes van Blauw en Rood kwam ook Pokémon Yellow. Die was vrijwel hetzelfde met het enige verschil dat je een Pikachu achter je had dribbelen. Omdat het zo goed aansloeg kwamen er al snel veel meer spellen. Pokémon Stadium, Pokemon Snap meer Pokémon spellen voor je gameboy en nog meer van de franchise. Het was moeilijk om Pokémon in de gamewereld nog weg te denken!

Inmiddels zijn er bijna 1000 verschillende pokémon! De meeste daarvan zijn wel geïnspireerd door een echt dier,voorwerp of iets anders. Sommige lijken gewoon nergens op. Dat is wat Pokémon zo aantrekkelijk maakt.

Yasumi: “Van alle Pókemon die ik ken blijft Lugia mijn grootste favoriet. Als ik in de Pokémon wereld zou leven, zou ik mijn reis wijden aan het zoeken naar deze legendarische Pokémon. Ondertussen zou ik zo veel mogelijk Pokémon vangen.”

Silerna: “Zowat in élk spel dat ik heb gespeeld bestaan mijn 6 Pokémon bijna altijd uit dezelfde pokémon. Ik heb sowieso zoveel mogelijk draak Pokémon. Naast draken zou ik ook de aller sterkste willen zijn. Ik levelde niet voor niks altijd me zes Pokémon naar lvl 100…”

Yasumi: “Ik wisselde wel regelmatig, maar ik had altijd een Gyarados en minstens een vlieg Pokémon. Verder de sterkste die ik op dat moment had. Maar als ik zelf in de Pokémon wereld zou leven, zou ik meer een verzamelaar zijn dan een vechter, denk ik…”

Silerna : “Ik had meerdere Pokemon die konden vliegen ,surfen en boompjes omhakken. In het begin vergat ik dus heel vaak een Pokémon mee te nemen die boompjes kon hakken. En als ik dus bij zo’n stom boompje kwam…kon ik weer terug.En toen kon je nog niet vliegen aangezien je die HM later krijgt grrr. Ik heb altijd dezelfde 6 bij me.”

Mijn Standaard Pokémon.

Dragonite is mijn favoriete pokemon. Zodra ik naar de safari zone in Kanto kon was de jacht op een Dratini geopend. Je kon hem wel kopen maar daar deed ik niet aan. Ik ving hem gewoon. Zodra ik hem had gevangen ging het die-hard trainen beginnen tot lvl 60.Dan werd het een Dragonite.
Magicarp was de eerste pokémon die je ving met je roestige vishengel. Het enige wat Magicarp kan is spartelen. Daar werd je zó ontzettend blij van! En dan eindelijk….na veel geduld en dode magicarps kreeg je Gyarados. Die leerde ik surfen. Ik moet op één of andere manier op een eiland komen?
Charmander is altijd mijn starter pokémon met Kanto regio’s. Eigenlijk kies ik altijd vuur starters. Ik levelde me rot tot hij lvl 36 was , in een Charizard veranderde en weer eens trainde tot hij zeker level 60 was.
Articuno is 1 van de legendarische vogels samen met Moltres en Zapdos. Articuno had ik altijd bij me omdat een Pokémon met vliegen moest hebben en omdat ik een ijs-Pokémon bij me wilde hebben.
Toen ik nog klein was vond ik het hélemaal niks om in die spooktoren te gaan. En omdat me helemaal dood ergerde voor die trainer, het waren er zoveel -.-. Toch daar maar een Ghastly gevangen. Als je een Gengar wilde hebben, moest je je Haunter ruilen met een ander. Eenmaal geruild dan evolueerde hij in een Gengar. Daarna moet je hem terug ruilen. Dat was best een gedoe maar moeite waard!
Last and not least. Mew! Die kreeg je alleen via een speciale Glitch in Pokémon blauw en rood. Ik kwam achter die glitch via een maatje. Die deed altijd rare dingen met spellen. Hij kloonde zijn Mew en ruilde die klonen met andere en zo kom ik er ook aan!

Voor vele is Pokémon een grote nostalgie. Voor ons ook! Wie zou nou niet een Pokémon als maatje willen hebben? Maar wie zou je het allerliefste als Pokémon willen?

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!