Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Voor tekenaars en beginnende hobbyisten kan dit een goede vraag zijn. Voor een hoop is het de ultieme manier voor het leren van menselijke trekken, poses en meer. Dat we kunnen stoppen met stick-mannetjes maken.

Niet iedereen heeft oog voor fotografie of een redelijke camera tot zijn/haar beschikking. Of een model dat even voor je wilt poseren. Uiteraard heb je zelf ooit wel eens een foto gemaakt.Niks is beter dan je eigen collectie foto’s als voorbeelden te gebruiken voor je schilderijen en tekeningen. Als ik bepaalde hand poses moet hebben maak ik gewoon een foto van me eigen hand. Maar zoals ik al zei heeft niet iedereen iets tot zijn/haar beschikking om een foto te maken. Jawel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone toch? Nee dat is niet waar , al gaat iedereen daar wel van uit.

Niet iedereen heeft geld voor een smartphone/ dure camera. En sommige willen niet eens een smartphone. Ik maak foto’s graag met me camera i.p.v. met me telefoon. Alleen die moet ik steeds weer van zolder halen, uit de tas vissen, lens erop zetten en hopen dat de batterij niet leeg is. In principe kan je van alle foto’s stock maken ; landschapen , je huisdier, dieren die je buiten hebt gespot , jezelf of andere (als ze dat willen) enzovoort. Zo niet dan heb je altijd nog ; google!
Het nadeel van stock zoeken met Google vind ik is dat er vaak een giga watermerk door de foto is gezet. Dan kan je toch niet alles goed zien erin. Ja ik snap dat men eigen foto’s een copyright voor zichzelf willen hebben. Maar pak het dan slim aan.

Goede Stockmodellen en accounts

Natuurlijk kan je ook op zoek gaan naar mensen die zich zelf stock maken voor tekenaars. Nee je hoeft niet goed te zoeken want er zijn er genoeg! Als je een Deviantart account hebt of instagram/pinterest kan je een heel eind komen. Meeste zitten toch echt op Deviantart. Niet gevreest! Je hebt geen account nodig om iemands galerij te bekijken. En ook niet als je dingen wilt zoeken. Zoek je goede kwaliteit , veel poses dan deel ik met jullie de artiesten die ik geweldig vind!

 

Je hoeft niet goed te zoeken om iets te kunnen vinden wat je wilt gebruiken. Het is vrij simpel! Hopelijk heb ik je een beetje kunnen helpen! Vragen mag altijd!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!