Goeie Stock , waar haal je die vandaan?

Voor tekenaars en beginnende hobbyisten kan dit een goede vraag zijn. Voor een hoop is het de ultieme manier voor het leren van menselijke trekken, poses en meer. Dat we kunnen stoppen met stick-mannetjes maken.

Niet iedereen heeft oog voor fotografie of een redelijke camera tot zijn/haar beschikking. Of een model dat even voor je wilt poseren. Uiteraard heb je zelf ooit wel eens een foto gemaakt.Niks is beter dan je eigen collectie foto’s als voorbeelden te gebruiken voor je schilderijen en tekeningen. Als ik bepaalde hand poses moet hebben maak ik gewoon een foto van me eigen hand. Maar zoals ik al zei heeft niet iedereen iets tot zijn/haar beschikking om een foto te maken. Jawel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone toch? Nee dat is niet waar , al gaat iedereen daar wel van uit.

Niet iedereen heeft geld voor een smartphone/ dure camera. En sommige willen niet eens een smartphone. Ik maak foto’s graag met me camera i.p.v. met me telefoon. Alleen die moet ik steeds weer van zolder halen, uit de tas vissen, lens erop zetten en hopen dat de batterij niet leeg is. In principe kan je van alle foto’s stock maken ; landschapen , je huisdier, dieren die je buiten hebt gespot , jezelf of andere (als ze dat willen) enzovoort. Zo niet dan heb je altijd nog ; google!
Het nadeel van stock zoeken met Google vind ik is dat er vaak een giga watermerk door de foto is gezet. Dan kan je toch niet alles goed zien erin. Ja ik snap dat men eigen foto’s een copyright voor zichzelf willen hebben. Maar pak het dan slim aan.

Goede Stockmodellen en accounts

Natuurlijk kan je ook op zoek gaan naar mensen die zich zelf stock maken voor tekenaars. Nee je hoeft niet goed te zoeken want er zijn er genoeg! Als je een Deviantart account hebt of instagram/pinterest kan je een heel eind komen. Meeste zitten toch echt op Deviantart. Niet gevreest! Je hebt geen account nodig om iemands galerij te bekijken. En ook niet als je dingen wilt zoeken. Zoek je goede kwaliteit , veel poses dan deel ik met jullie de artiesten die ik geweldig vind!

 

  • Senshistock is misschien wel de allergrootste op DA. Zij staat model voor bijna al haar poses en maakt vele setjes met een bepaald onderwerp. Zoek je iets specifieks als pose? Senshistock heeft het! Het enige wat er misschien ontbreekt zijn (veel) verschillende mannelijke poses. Dan moet je even zoeken! Senshistock bied ook veel groep poses aan.
  • Jessica Truscott maakt ook zelf al haar eigen foto’s. Maar ze is haar eigen model! Ze maakt al haar outfits zelf en koopt items en spullen tweedehands/kringloop. Speciaal voor het maken van stock en foto’s. Op haar profiel Faestock kan je alles vinden! Het is vooral erg handig als je wilt leren hoe vouwen en plooien in je kleding getekend moeten worden of hoe alles over elkaar heen loopt.
  • Null-Edity bied ook zichzelf achter de camera aan. Zowel als fotograaf als model. Als je net als ik geen mannen kan tekenen is dit een uitkomst. Vele verschillende stock worden geshowt. Of hij nou iets geks doet of een serieuze beweging doet. Kyle heeft alles wat je zoekt!
  • Tigers-stock bied landschappen en andere natuur aspecten aan. Niet iedereen gaat naar plekken op de wereld die andere wel gezien hebben. Daarom is het juist leuk als mensen hun ervaringen die op foto staan delen.
  • In de Stock & Resources categorieën van DA kom je nog meer accounts en materiaal tegen die je kunnen helpen!
  • Kijk zelf wat je aan foto’s hebt. Er zit altijd wel iets tussen wat je kan gebruiken!

Je hoeft niet goed te zoeken om iets te kunnen vinden wat je wilt gebruiken. Het is vrij simpel! Hopelijk heb ik je een beetje kunnen helpen! Vragen mag altijd!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: