Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

 

De kerstman was hem vergeten aan mij te geven. Maar Origin gunde mij hem wel! Met maar liefst 12 euro korting om niet te verstaan! De verleiding kon ik niet weerstaan..

Het was het eerste wat fans het liefste zouden willen hebben naast de seizoenen en vakanties. Een leuke en lieve viervoeter als kameraad! En daar zijn ze dan! Na 3 uitbreidingen, talloze stuff packs en 5 gamepacks kwamen Honden en Katten ons verwelkomen in November dit jaar. Maar waarom hebben fans zo lang moeten wachten? Omdat het grote zeurkezen zijn geworden en omdat we gewoonweg verwend zijn. EA staat niet bekend om zijn klant vriendelijkheid en het verplaatsen in zijn fans. Toch vind ik dat ze hun uiterste best doen om de grote sim-fans tevreden te houden.

We kunnen onze Sims 4 spellen tegenwoordig samenstellen met de uitbreidingen en pakketten die je leuk vind. Degene die je niks vind kan je weglaten door ze niet te kopen. Dat vind ik zo leuk aan de Sims 4, je maakt je eigen spel naar je eigen zin. En met huisdieren maakt het wat meer af!

Wat is er nieuw en anders?

Poesie in de Sims 2

Sommige dingen zullen nooit veranderen. Al zijn er een hoop dingen anders dan de huisdieren die we hadden in de Sims 2. In de Sims 2 waren je huisdieren niet bestuurbaar, ze zorgde voor zichzelf maar je kon wel meekijken naar hun behoeften. Ook was het mogelijk om ze een baantje te geven. Hun schattigheids gehalte was al enorm hoog vond ik! Je moest je huisdieren laten zien wat wel en niet mocht. Had je ze iets compleet afgeleerd of aangeleerd dan werd het gedrag van je dier daarop aangepast. Katten en honden konden ook allerlei trucjes leren. Werden ze compleet aan lot overgelaten dan had je de kans dat de dierenbescherming op bezoek kwam. Of dat je huisdier zelf wegloopt! Je sims konden dan met een speciale interactie het beestje weer gaan zoeken tot hij weer gevonden is.

In de Sims 3 was het weer compleet anders. Je huisdieren waren compleet bestuurbaar en waren nagenoeg hetzelfde als je sims zelf. Hier kon je ze geen baantje geven en dat was wel beter. Wie geeft er namelijk zijn kat of hond nou werk? Extra bonussen konden worden vrijgespeeld voor je huisdier en je kon ze alles laten doen wat jij wilt dat ze doen. En ze waren nóg schattiger! In de sims 3 had je ook de mogelijkheid om paarden te hebben. Ik heb er niks mee dus had ze nooit. En Eenhoorns vangen lukte mij ook nooit. Het houden van vogels , vissen en andere reptielen was mogelijk als je die gevangen had.

In de sims 4 is het ook weer compleet anders! Je huisdieren zijn alles béhalve bestuurbaar! Jij als sim moet ze aansturen door ze te roepen, speeltjes te geven, op ze te klikken enzovoort. Je kan je honden trainen en trucjes leren en je moet (uiteraard) ook uitlaten. Je moet ze dingen vragen om te doen en je kan vragen wat er loos is als je kat/hond iets raars doet. Het enige wat je kan is je huisdieren volgen door op hun icoontje te klikken. Zij verzorgen zichzelf compleet en komen naar hun baasjes toe als ze willen. In create-a-sim zijn zo’n beetje álle honden en katten rassen toegevoegd , in de vorige spellen ontbraken nog wel eens wat rassen. Bij elk ras zit een karakter eigenschap die daar bij hoort. Heb je die liever niet dan kan je die gewoon vervangen voor 1 die je wel wilt. Er is ook een mogelijkheid om de vacht compleet te veranderen naar smaak. Kleertjes,halsbanden en andere dingen kunnen gegeven worden aan je dier. Ik persoonlijk doe dat niet want tja, laat je dier, dier zijn! Nu kan je er ook voor kiezen om een kitten of puppy te maken! Bij sims 2 & 3 kon je alleen oudere dieren of volwassen dieren maken. Niks is leuker dan pups of kittens! Want ze zijn zó ontzettend schattig dat je ervan smelt! Het is ook mogelijk om een wasbeer te maken. Die vind je bij de (heel logisch) katten rassen. Vossen zijn ook een mogelijkheid en die vind je bij de honden rassen.

 

Overdosis Schattigheid!

De kleine miauwtjes en het gekef is al helemaal te schattig voor woorden. Let er wel dat je kleintjes niet de trap op kunnen! Ik was dat even vergeten en kleine Gimli plaste op de grond ^^’. Gelukkig was volwassen Poesie er om haar gezelschap te houden! Katten zijn gewoon katten, lui, lief en grappig. Veel kan je niet van verwachten, net als in het echt zo’n beetje. Wel houden de meeste katten van kattenkwaad en kroelen. Honden kan je volledig trainen en je sim moet je vragen voor een nestje. Dat geld ook voor katten. Persoonlijk vind ik het jammer dat ze niet bestuurbaar zijn. Ik vond het grappig als ik me katten op de kranten liet liggen of onder het bed liet kruipen.

Het is mogelijk om je huisdieren te verkopen of om er 1 te adopteren. Maar waarom zou je je vriendje verkopen?! Bij dit pakket zit ook een nieuwe carrière ; namelijk dierenarts. Je kan je eigen dierenartspraktijk kopen en zorgen dat alle dieren gezond en fit blijven. Heb je het gamepakket ‘In de Natuur’ dan kunnen je huisdieren gezellig mee op vakantie! Honden kunnen een duik in je zwembad nemen als je die hebt. Katten….nee laat maar xD. Die houden niet van water natuurlijk! Zwerfdieren zijn toe gevoegd in elke stad/buurt maar of je ze tegenkomt? Waar mijn sim woont in de grote stad komen ze niet al teveel voor.

Heb je nou liever wel dat je je dieren kan besturen? Er is een mod die deze mogelijkheid mogelijk maakt. En wat nog mooier is, hij is ook nog eens in het Nederlands! Hier is de mod te downloaden samen met instructies. Let wel op dat je mods aan moet hebben staan in je optie paneel van het spel. Script mods werken anders niet. De mod staat nog wel in de kinderschoenen maar hij werkt perfect in mijn eigen spel.

Nog meer toevoegingen en feitjes met het Honden en Katten pakket ;

En nog veel meer!

Kortom, Sims 4 Honden en katten is een leuke toevoeging waar je lang op heb moeten wachten! Ik hoop dat er nog meer dieren zullen en snel ook de seizoenen. Ik heb al aardbevingen in me huis maar als het soms regent zou het ook leuk zijn!

 

Getagged

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!