Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Ik moet 9 van de 10 keer vragen aan Yasumi wat iets betekent. Ik hang toch nog steeds een beetje buiten het échte wereldje van Anime en Manga.

Gelukkig zal ik echt niet de enige zijn met dit probleem. Ik presenteer vanaf nu met trots het:

Het Grote Anime Woordenboek!

Als dat niet genoeg is heb je altijd nog Google of de Wikipedia. Daar kan je tegenwoordig wel zo’n beetje álles op vinden..Laten we beginnen met de titel van dit blog.

Een Otaku? Wat is dat?
Vrij simpel, dat is gewoon iemand met verslaving aan Anime en/of Manga fandoms. Je kan iemand ook gewoon een nerd of sulletje noemen, dat is inprincipe hetzelfde! 😉
Dit zijn van die typische woorden waar je al snel geen flauw benul van de betekenis hebt. Maar je hebt er gewoon een Nederlands woord voor :P. Je zal je net als ik helemaal afvragen wat iets is met de afkortingen. Ik moest laatst nog vragen aan iemand een OTP was , dat blijkt dus One True Pairing te zijn van je favoriete anime. Nou ben ik vrij makkelijk, ik heb zoiets van “Ok het zal allemaal wel ” xD maar sommige zullen het ook best belachelijk vinden. Het is maar net hoe je het ziet.

Het valt ook niet mee al die rare woorden!

Laten we het dus eerst even makkelijk houden. Een deel van otaku’s zijn de cosplayers.

Ik heb altijd een hekel gehad aan verkleedfeesten en dat soort dingen en ik vind Anime en Manga leuk, maar ik overdrijf verder niet door er verder in te verdiepen….=standaard Hollander zonder klompjes.

Iemand die voor elke conventie of event zijn/haar uiterste best doet om weer een prachtig kostuum in elkaar te flansen van zijn/haar favoriete tv show/programma/anime en door iedereen op de foto gezet worden.

Maar ook bekende hebben een zwak voor Cosplay!
Adam Savage bijvoorbeeld, van Mythbusters? Ik vind beide geweldig :3

Adam Savage vertelt een prachtig over zijn liefde over Cosplay. En hij vertelt het erg leuk! Zo gaat hij vaker als een bekend fictief personage op over dit soort evenementen. Vorig jaar ging hij als Totoro (Studio Ghibli) over de Comic Con. SUPER KICK!

Yasumi-Sensei zal in wat latere blogjes wat meer op dit onderwerp verdiepen. Dan kan je ook een uitgebreidere uitleg verwachten omdat zij er meer verstand van heeft dan ik -giechel-

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!