Silerna & Yasumi over stemacteur Hiroshi Kamiya

De vorige keer hadden Silerna en ik het over Yato, het hoofdpersonage uit de serie Noragami. Dat personage wordt ingesproken door een stemacteur (‘seiyuu‘ in het Japans), die ook heel wat andere favoriete personages van ons inspreekt. Het mag dan ook geen toeval genoemd worden als we het dit keer over hem gaan hebben. De stemacteur waar we het over gaan hebben is Hiroshi Kamiya. Heb je hem al eens gehoord?

Hij leent zijn stem aan een hele reeks bekende anime hoofdpersonages, waaronder:

 • Levi uit Attack on Titan
 • Izaya uit Durarara!!
 • Tieria Erde uit Mobile Suit Gundam 00
 • Choromatsu uit Osomatsu-san
 • Natsume Takashi uit Natsume’s Book of Friends
 • Yuzuru Otanashi uit Angel Beats!
 • Araragi uit Bakemonogatari
 • Itoshiki-sensei uit Sayonara Zetsubou Sensei
 • De pinguin uit het Polarbear Café

Silerna: “YATOOOOOOOO”

En nog véééél meer!

Yasumi: “Van de Japanse stemacteurs was Hiroshi Kamiya de eerste die ik begon te herkennen, en wiens naam ik makkelijk kon onthouden. Hij heeft een makkelijk herkenbare stem, desondanks spreekt hij zeer uiteenlopende karakters in waarbij ik nog steeds weleens denk ‘is hij dat nou?’.”

Silerna: “Zo’n beetje élke Anime die ik dan nu kijk komt er wel een (bij) rol waar Hiroshi zijn stem aangeven heeft wel voor.En als ik denk dat het niet zo is, is het uiteindelijk toch wel zijn stem. Hij spreekt zo’n beetje al mijn favoriete personages in (op sommige na). Van al die personages is het zo leuk dat ze allemaal zó verschillend zijn!”

Zoveel meer bekende personages

 

Je zal er misschien niet op letten tijdens het kijken. Maar als je wel oplet valt je misschien 1 ding op ;
Daisuke Ono spreekt vaak ook iets in naast Hiroshi Kamiya. Vaak kennen die personages elkaar ook nog eens! Bijvoorbeeld:

 • Shizuo Heiwajima (Ono) & Izaya Orihara (Kamiya) uit Durarara!! kunnen alles béhalve door 1 deur.
 • De Pinguin (Kamiya) en de lama (Ono) komen vaak op bezoek in het Polarbear Cafe
 • Daikoku is de vriend van Kofuku, een vriendin van Yato (Kamiya)
 • In Kamigami No Asobi is Daisuke Ono de stem van Hades, de griekse god van de onderwereld. Hiroshi Kamiya is juist de Noorse god van het licht, Balder.
 • In Shingeki No Kyojin is Ono commander Erwin en is Kamiya de schoonmaak freak Levi.
 • In Working!! is Ono de stem van Jun Satou, die Hiroomi Souma (Kamiya) altijd slaat.
 • In Osomatsu-san is Kamiya de broer Choromatsu en is Ono de andere broer Juushimatsu.

Naast al deze duo rollen heeft Hiroshi Kamiya nog meer bekende personages op zijn naam staan. Captain Gundam bedankt zijn stem bijvoorbeeld aan hem(SD Gundam Force). Maar heeft ook kleine bijdrage geleverd in Pokemon,Digimon , Dragonball GT, One Piece, Haikyuu!! en vele andere bekende series die je je maar kan bedenken. Als je hem 1 zinnetje hoort zeggen ,zoals bij Gintama bijvoorbeeld weet je al gelijk dat hij het is.

Yasumi: “Vooral de rollen waarin Ono en Kamiya met elkaar bekvechten, zoals Shizuo/Izaya en Satou/Souma, zijn ontzettend grappig. En nee! Ik doe niet aan ‘het shippen’ van personages, als je begrijpt wat ik bedoel ? ”

Silerna: “Shippen…. juck. Vreselijk….”

Live events en radio

Behalve het inspreken van anime- of gamepersonages zijn stemacteurs, zeker populaire zoals Hiroshi Kamiya, ook op andere gebieden actief. Zo heeft hij een redelijke zangcarrière, en heeft hij samen met zijn collega Ono Daisuke een radioprogramma.

Ook heeft bijna elke anime een eigen live event of bonus materiaal op de DVD waarin je stemacteurs ‘live’ hun personage ziet opvoeren. Of ze doen allerlei spelletjes en bespreken ze de betreffende serie. Het ligt er maar aan ….?

 Ook heeft bijna elke anime een eigen live event of bonus materiaal op de DVD waarin je stemacteurs ‘live’ hun personage ziet opvoeren. Of ze doen allerlei spelletjes en bespreken ze de betreffende serie. Zoals in de Noragami bonus video hieronder, met Kamiya (in het rode jasje), Yuki Kaji (Yukine) en Maaya Uchida (Hiyori).

 

 

Silerna: “Mochten deze andere twee stemmen je bekend voorkomen: Yuki Kaji is o.a. ook Eren Jaeger in Shingeki No Kyojin en Mabuchi Kou uit Ao Haru Ride. En Maaya Uchida is ook in bekende rollen gekropen als o.a. Yoshiaka Futaba (Ao Haru Ride) en andere (bij) rollen in diverse Animes.”

Yasumi: “De volgende keer hebben we het ook over een stemacteur. Mag jij raden wie!”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: