Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Mijn grote held van mijn kindertijd was toch echt wel Goku. Waarom? Nou waarom niet? Hij en de z-warriors waren de grootste helden die de aarde tegen alles beschermde. Plus dat Goku simpele maar hele leuke humor bezat, hoe kan je hem niet geweldig vinden?

Dragonball werd op aarde neergezet, maar de planeten om onze aarde heen zijn allemaal verzonnen. Goku is hiervan de hoofdpersoon en je ziet hoe zijn leven draait om zijn familie,vrienden en om het vechten. Vele vijanden die Goku kent zijn in Dragonball Z meerendeels vrienden geworden. Piccolo is er daar 1 van maar ook Vegeta, die alsmaar wilt bewijzen dat ik sterker is dan Goku. Hij staat niet aan Goku’s kant, maar staat redelijk neutraal tegenover alles.Alle gevechten zijn geweldig, niet nep of idioot.
Het gevecht tussen Goku en Frieza ging zelfs de geschiedenis in van langste gevecht in een Anime serie.

 

Dragonball is nooit uitgezonden in Nederland, enkel alleen Dragon ball Z. Deze kwam in 2002 op Yorin en later op Cartoon Network. Er kwamen er altijd 2 achter elkaar, een van de vorige dag en een nieuwe.Mij maakte dat niet uit, heerlijk kijken! Bovenverwachting werd Dragon ball Z inmens populair, wat niet vreemd is.Het werd zelfs zo populair dat het Pokémon wat toen ook zijn eerste of tweede serie uitzond achter zich liet. Akira Toriyama is het brein achter deze geweldige serie. Van de manga’s begint deel 33 met dragonball Z en eindigt hij met deel 85.

Er is nooit een Nederlandse stemmencast geweest voor Dragon ball. Alle afleveringen werden in het Engelse uitgezonden met Nederlandse ondertiteling.Een hoop scenes werd in Amerika gecensureerd of zelfs verandert, dat was hier ook het geval. Nooit is de gehele serie in Nederland vertoont. Wel werd zijn vervolg Dragon ball GT uitgezonden.

In 2009 werd het 20 jarig bestaan gevierd van Dragon ball. Van de Dragon ball Z werd er een vernieuwde versie in HD gemaakt. Deze werd Dragon ball Kai genoemd.De serie is exact hetzelfde als de Manga, ook zijn sommige stemacteurs vervangen. Deze stopt na de Cell saga.Vorig jaar kwam er gehele nieuwe serie; Dragon ball Super. Deze speelt zich af ná de Majin Buu saga, het verhaal gaat niet zoals Dragon ball Z maar toch anders. Ik heb hem verder nog niet gezien, ik wacht al een jaar op de Engelse versie  Maar als hij er is stuiter ik door het hele huis!

Ondanks dat het normaal de genres zijn die ik nooit zal kijken, zal Dragon ball Z áltijd mijn grootste favoriet blijven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!