Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Een geniale Manga van Julietta Suzuki die veel harten veroverde! Het romantische verhaal van Momozono Nanami als de nieuwe godin!

Titel : Kamisama Hajimemashita
Jaar opname : 2012
Genre(s) : Romance, Fantasie, Shoujo, School Life, Komedie
Aantal afleveringen : 13(seizoen 1) en 12 (seizoen 2)
Aantal Manga’s : 25 Delen

[wp-review id=”4345″]

Momozono Nanami is je doorsnee tiener die problemen heeft met diepe schulden van een gok verslavende vader. Als de schulden zijn tol eisen wordt Nanami op straat gezet en verliest werkelijk alles. Als ze door het park ronddraaft merk ze een iet wat apart ziende man die in een boom zit. Hij is bang voor de grote boze hond die onder de boom staat de blaffen. Door de grote boze hond weg te jagen is de man zo dankbaar dat hij Nanami onderdak bied. Het punt is….hij heeft NIET gezegd wát voor onderdak .Nieuwsgierig gaat Nanami naar het adres die de man haar gegeven heeft. Tot haar grote verbazing is het maar oude stoffige tempel. Iets is beter als niets als onderdak besluit Nanami toch maar te gaan kijken.
De boze bewaker van de tempel denkt dat zijn eigenaar weer terug is van weet ik veel doen. Met stoom uit zijn oren grijpt de bewaker Nanami vast die zo geschrokken is gilt het uit als ze ziet wat haar bij de kraag beet greep….

Deze ´engerd´ is niemand meer dan yokai Tomoe, het mega kwade hulpje van de vorige land-god die zomaar pleitte is. Zonder dat hij dit weet denkt hij dat Nanami op het verkeerde adres is beland. Een van de twee kleinere yokai ziet dat Nanami niet de weg kwijt is. Hij merkt de aura van de land-god op. Koppige Tomoe weigert te geloven dat zijn meester foetsie is en activeerd zijn luiheid status tot Nanami zich bewijst. Dat hoefde hij geen tweede keer te zeggen…

Alles in één!

Dit briljante staaltje werk is één van de populairste onder de Shoujo manga’s. En absoluut terecht! Deze manga bevat alles : Avontuur , romantiek, veel (droge) humor , drama, tranentrekkers , heden en verleden en veel meer! In maar liefst 149 hoofdstukken om van te smullen en geloof mij maar dat je deze manga niet zo gauw weglegt ;). Van het begin tot einde laat je je meeslepen in Nanami’s avontuur van tiener tot volwassene. Dat alles met een vleugje fantasie! Zo zal een hoop vrienden vijanden maken maar ze red zich met haar ‘goddelijke kracht’ uit de meest bizarre situaties. Een plezier voor elke shoujo fan om Kamisama Hajimemashita (Kamisama Kiss in het engels) te lezen!

Momozono Nanami is pas een zestien jarige scholier die alles op haar dak krijgt. Ze lost dingen volwassen op en heeft grappige vriendinnen. De sacherijnige maar koppige Tomoe is zo leuk! En best een knapperd…Hij staat niet voor niks in Yasumi’s en Silerna’s top 5 van leukste personages!

 

Het is een feest!

Ik vind het een feest om deze manga te lezen. Ik heb deze manga lang gevolgd en was verrast dat ik gisteren de update met de laatste hoofdstukken in me inbox zag. Aan de ene kant vond ik het geweldig om het einde te lezen maar ook best jammer. Geweldig omdat ik van een heel veel manga’s nooit een einde zal zien of überhaupt een update zal komen. En jammer omdat een geweldige manga zojuist is geëindigd.  Des al niet te min is dit verhaal van begin tot eind erg boeiend en kan ik de humor erg waarderen.

Elk personage dat je voor het eerst ziet is een verrassing op zich ; Wat zijn ze? Waar komen ze vandaan? En is dat positief of negatief voor Nanami? Ik heb altijd wel dat ik me minstens aan één personage stoor of onwijs irriteer, dat heb ik verrassend genoeg in deze manga helemaal niet! Sommige vind ik wat lomper dan andere maar er is er geen een die ik écht super stom vind. Voor mijn doen is dat vrij zeldzaam :).

Ik ben heel benieuwd naar nieuwe werken van auteur Julietta Suzuki. Naast Kamisama Hajimemashita heb ik ook de kortere Karakuri Odette gelezen. Het valt in hetzelfde straatje maar toch ook weer niet. Bij deze manga wordt je in het sci-fi gehalte gezogen terwijl Kamisama dat niet eens kent. Akuma To Dolce heb ik ook gelezen en is de kortste en minst leuke manga van Suzuki. Het nieuwste werk Tripitaka Torinique lijkt weer meer op Kamisama. Maar daar moeten we (online) nog even op wachten. Tot zover zijn al haar manga’s leuk maar is Kamisama met kop en schouders de beste. Voor mij zelfs een van de beste Shoujo manga’s aller tijden. Ik heb toch wel een zwak voor romantische rompslomp. Zeker met een knipoog en hier en daar iemand die struikelt of gewoon iets raar doet…

De beste in zijn soort!

Houd je daar ook zoveel van? Dan moet je deze ABSOLUUT lezen! Houd je van Shoujo’s manga’s in het algemeen, DEZE is een aanrader! Kamisama mag je niet overgeslagen hebben! Heb je liever iets korters? Probeer de Anime! Met twee seizoenen en wat OVA’s die exact de manga volgde weet je precies hoe het verhaal gaat en hoe de personages in elkaar zitten. Je kan ook beide doen! Ik heb de anime gekeken en gelezen, ik kreeg er geen genoeg van <3! Deze manga krijgt niks minder dan een dikke verdiende 10!

Zou er nog een zo’n fantastische manga komen? Dat wordt doorlezen voor mij! Met alle plezier! 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!