Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Deze zomer kunnen we ons weer opmaken (hopelijk) voor het derde seizoen van Attack on Titan. Maar hoeveel seizoenen moeten nog hebben voor we bij de punt zijn waar de manga is? Nog zeker 4 seizoenen als het steeds 12 afleveringen zijn. Maar dat zou zó cool zijn!

Maar wat is de manga SPANNEND. En wat zijn de personages kickuh geworden behalve Levi, die had in zijn tienerjaren al hetzelfde kapsel + enge ogen. Je had( of nog steeds) hoogst waarschijnlijk veel vragen als je alleen de serie kijkt. In de manga kom je veel meer te weten dan je zou denken. Misschien zelfs teveel dan je zou willen ;). Ik vind van niet eigenlijk! Waarom? Omdat je juist meer gaat begrijpen van de Titan wereld , ik kort deze serie altijd af tot Titan, om het makkelijk te maken :P.

De titan oorlog gaat door, maar waarom is er eigenlijk oorlog tussen hen en de mens? Wat zijn titans precies? En hoe zijn ze ontstaan? Ze lijken op de mens maar zo’n 5 tot 15 meter groter dan dat wij zijn. Hoe verder je leest hoe meer je onder andere ook hier over weet te komen.

Tot nu toe kan je uitleven met 103 hoofdstukken waarvan twee weken geleden nummer 103 uitkwam. In dit aantal hoofdstukken kom je een heen en weer schommeling tegen van heden en verleden. Wat er in het verleden binnen en buiten de muren is gebeurt is cruciaal voor de vorming van de stad binnen de muren. In principe gaat dat bij ons in de echte wereld ook. Wat er is gebeurtenis in het verleden niet een land maakt het land tot wat hij vandaag de dag is. Het zal de lezer misschien niet gelijk opvallen maar kan even duren voor je het verleden van de Titan wereld snapt. Zeker om alles door elkaar wordt vertelt. Een hoop wordt verteld in visioenen van Eren , nog altijd onze hoofdpersoon die langzamer in heeft gezien dat schreeuwen naar alles en iedereen niet zo veel zin heeft. Ik vond hem best vervelend altijd. Waarschijnlijk omdat zijn puberale gedrag vaak over de top was.

Vooral in het begin heb je liever dat Eren doorloopt dan dat hij vermeent raakt in de zoveelste confrontatie tussen mens en titan. Maar anders heb je geen verhaal of moet je een ander hoofdpersoon aanwijzen. Dat is nog zo makkelijk niet….
afijn. Inmiddels heeft Attack on Titan maar liefst 23 á 24 delen. Als je ze wilt verzamelen zou ik nog een plank of kast aanschaffen ;). De (bijna alle) vijftien-jarige tieners van toen zijn nu allemaal volwassen. Diegene die dat al waren zijn dat nog steeds,alleen met wat meer rimpels of zijn van de aardbodem verdwenen. De meeste mensen willen weten en zien wat er buiten de muren is. Als je dat niet weet gaat er een wereld voor je open, voor de personages en de lezer.

Het is een wereld die gewoon op dat van ons lijkt. Maar dan meer oorlogs- gebied ,wat minder groen en dat moderne technieken zoals wij die kennen niet bestaan. Geen rondvliegende straaljagers of tanks nodig. ……waarom zou je die nodig hebben als je Titans hebt die door alles heen beuken en amper kapot te krijgen zijn ?!

Seizoen 3

Sinds deze promotie-poster is uitgebracht stuiteren de grootste fans (die niet de manga hebben gelezen) héén en weer! Wat gaat er deze keer gebeuren? En het belangrijkste misschien wel : Levi is baaack! (joepie …)

Van wie zijn die benen in de poster? Zo te zien een vijand van de Engerd wiens naam hierboven staat vermeld. Degene die de manga volgen weten alles al. Voor de kijker is het een grote verrassing , of misschien ook niet. Voor mij niet in elk geval, ik volg ook alles op Tumblr als het om deze manga. De originele auteur Isayama Hajime zit samen met zijn persoonlijke assistent op deze social media .Tumblr wordt vooral gebruikt door bloggers en kunstenaars. Mensen vragen de meest absurde dingen aan beide, van vragen over de Attack on titan personages (die wel leuk zijn) tot vragen over het echte leven. Sommige vertellen zelfs hun hele levensverhaal..

In het derde seizoen dat deze zomer uit (moet) komen gaan we weer wat meer rust tegemoet. Een periode van rust maar ook veel actie en verhaal tegelijk. Het is eigenlijk een schakeling van het ene arc naar de volgende. Een arc is een soort hoofdstuk, meestal worden die hoofdstukken arc(s) genoemd in een serie of Anime. Het is niet hetzelfde als een OVA , dat zijn soort spin-offs maar horen wel bij het originele verhaal. Een arc is een belangrijk deel in de hoofd serie.

Hopelijk zijn het deze keer meer dan 12 afleveringen. Het eerste seizoen had liefst 25 stuks en tweede maar 12. Een enorme domper. Als het elke keer bij 12 blijft, heb je weet ik hoeveel seizoenen nodig om het hele verhaal te vertellen.

Maar we gaan het zien…toch?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!