Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Het is tegenwoordig een trend om van populaire Animes een Live-action versie te maken. Negen van de tien keer pakt dat verkeerd uit. Om verschillende redenen. Slechts één van die tien is nog enigszins om aan te zien. Ze deden ook een poging om de gekste der gekste Animes om te toveren tot een echte film , dat was één van die tien! 

[wp-review id=”6303″]

Gintama de film heeft het naar mijn idee echt voor een verrassing gezorgd. Omdat ik dacht dat het bijna ONMOGELIJK zou zijn om al die debiele momenten en achterlijke opmerkingen om te zetten naar live. Het tegendeel is bewezen want al die gekkigheid op een stokje heeft er voor gezorgd dat ik bijna in me drank ben gestikt van het lachen.

Gintama speelt zich zich in de bekende Edo Era, maar dan nét een tikkeltje anders. In de hoofdstad waar het allemaal afspeelt woont de gewone mens, naast hen wonen er ook aliens. De film speelt zich aan hetzelfde begin waar de Anime ook begint. Natuurlijk is het in de film allemaal wat sneller vooruit gespoeld en kom je tóch herkenbare scenes tegen. De film begin in het café waar Shinpachi Shimura toen nog werkte, met zijn ongeduldige baas en klanten wordt hij snel het mikpunt van plagerijen, pesterijen en andere irritante dingen. Als een vervelende alien begint te treiteren en de baas het voor hem opneemt gaat het helemaal mis. Tot grote ergernis van nog een klant die van zijn ijsje geniet.

Het ijsje wordt omgestoten en Gin wordt zo pissig dat hij de alien in elkaar ramt. De baas ontslaat Shinpachi en gooit Gin uit de tent. Geen verrassing natuurlijk.

Gintoki die gespeeld wordt door Shun Oguri gaat samen met de klungelige Shinpachi die gespeelt wordt door Masaki Suda en met de jonge tiener met superkracht Kagura op pad om een serie moordenaar met super high-tech wapens op te sporen en te verslaan. Kagura wordt gespeeld door Kanna Hashimoto. 


Op zich zijn die drie goed gecast. Vooral Gin ziet er nagenoeg hetzelfde uit. Ook lijken de dombo’s van de Shinsengumi redelijk. Katsura gespeeld door Masaki Okada is een twijfel. Qua uiterlijk lijkt hij maar qua persoonlijkheid veel minder. 

Je ziet gelijk dat de grote alien hond van Kagura, Sadaharu een 3D hond is gemaakt met CGI. Hij lijkt niet echt natuurlijk. We zijn tegenwoordig zo verwend met figuren en creaties die zò echt lijken dat je nagenoeg gèèn verschil met echt of nep kunt zien. Bij Gintama zie je heel duidelijk wel. Ook al is Elizabeth in de anime ook een outfit met eenden pantoffels toch is het wel erg …..nep 😋.

Toch is het 1 van de betere live-action films die op Animes zijn gebaseerd. Het is vermakelijk en de actie is niet slecht, een beetje klungelig misschien maar dat past perfect bij Gintama.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!