Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Netflix voegt steeds meer Animes toe. Het Sciencefiction (sci-fi) en actie genre is weer een Anime rijker. A.I.C.O. Incarnation is gebaseerd op de gelijknamige Manga.

 

Titel: A.I.C.O -Incarnation-
Jaar opname:
2018
Genre:
Actie, Fantasie, sciencefiction
Aantal afleveringen : 12

[wp-review id=”6342″]

Japan, in het jaar 2035. Een flink incident met de naam ‘Burst’ neemt plaats waarvan kunstmatige onderzoek èèn van de oorzaken is. De wereld genaamd Kurobe Gorge is veranderd in een afschuwelijke plek, ooit een prachtig landschap. In de grote stad aan de rand van alle ellende woont Aiko Tachibana.

We ontmoeten haar twee jaar na het incident. De vijftien-jarige tiener is alleen over gebleven nadat al haar familie werd gedood en/of kwijt geraakt door de ‘Burst’. Een nieuwe uitwisselings student komt op haar school in dezelfde klas te zitten. Yuuya Kanzaki heeft gelijk interesse in Aiko, maar om een hele andere reden. Yuuya vertelt Aiko dat er een mogelijkheid bestaat dat haar ouders en familie nog gewoon leven. Om dat antwoord te vinden moet Aiko dieper in zichzelf kijken dan ze zou denken. Namelijk in haar lichaam zelf!

Vol ongeloof maar toch nieuwsgierig volgt Aiko Yuuya naar een geheime faciliteit waarvan alleen een paar mensen vanaf weten. De plek waar de ramp plaatsvond is voor iedereen voorboden toegang. Helaas moet Aiko aanhoren dat haar lichaam niet echt is en dus haar hele leven niet echt is! Aiko’s verleden en geheim is de sleutel naar hoe de ramp is ontstaan en wat er voor en na de ramp exact is gebeurt. Toch neemt ze het besluit om samen met Yuuya naar de waarheid op de zoek te gaan.

Om achter die waarheid te komen, moeten Yuuya en Aiko het rampgebied in. Een angstaanjagende en gevaarlijk gebied. Het zou voor beide veel te gevaarlijk zijn om slechts met twee man naar het gebied te gaan. Daarom gaat een team ‘Divers’ mee, huurlingen die op aanvraag van andere het rampgebied in gaan om spullen of andere kostbare dingen terug te halen.

Deze keer is het andersom, ze moeten niet iets terughalen uit het rampgebied maar meenemen. Het wapen om deze ramp te stoppen voor eens en voor altijd!


Ik ben nooit zo van de Sciencefiction genres. Alleen met hoge uitzonderingen. Vind Star Wars ook niks aan bijvoorbeeld.🤷‍♀️ Terwijl ik door de Anime series op Netflix aan het spitten was zag ik deze staan. Niet meteen een eerste keuze maar het maakte me wel nieuwsgierig. Ik zoek ook vaak kortere series uit met maximaal 20-25 afleveringen. Aico heeft er maar 12 dus het viel in de categorie ‘Korte animes’

 A.I.C.O Incarnation is gebaseerd op de gelijknamige Manga van Hiroaki Michiaki. Hoewel er een einde aan de Anime zit, loopt de manga nog steeds. Dat is altijd zo apart. De manga is begonnen in 2017 , het is niet bekend hoeveel boeken en hoofdstukken er tot nu toe zijn.

Op zich zit het verhaal goed in elkaar. Het is erg futuristisch maar er zijn dingen van ons tijdperk te herkennen. Maar de Smartphone zal begraven liggen onder het puin.

Het verhaal begint rustig, eigenlijk zoals een Shoujo verhaal. Tienermeisje gaat naar school en doet activiteiten met haar vriendinnen. Dan komt er een nieuwe ( uitwisselings) student de boel   verstoren. De heldin vibd hem in het begin niet aardig en alleen maar vervelend, stiekem toch interessant. Zo begint deze Anime ook. Dit bekende riedeltje kan ik wel dromen!

Het is een leuke maar korte serie voor even tussendoor. Misschien ga ik de manga nog lezen. Apart genoeg gaat die nog door.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!