Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Veel plezier op koningsdag allemaal! Ik doe nooit wat aangezien het meestal niet zulk geweldig weer is. Nu dus ook weer. Maar wat hebben wij toch een leuk koningshuis!

In veel manga’s gaat het er minder gelukkig aan toe. In een hoop manga’s is mij opgevallen dat koningen vaak een kleine rol hebben en het vaderfiguur zijn. Veel koningen zijn er dus niet echt maar wel genoeg prinsen!

1 koning mag ik niet vergeten! Al deed ik dat wel…..-schaam schaam-

Koning Livius in The World is Still Beautiful is een echte verwende koning! Arme Nike weet niet dat hij pas 13 jaar is! Is dat ff teleurstellend! Volgens de buitenstaanders van het zonnekoninkrijk is Livius een vreselijke tiran die niks pikt! Dat is helemaal niet zo! (uiteindelijk dan). Hij heeft nou eenmaal de reputatie van een gemeen monster die alles en iedereen uit de weg ruimt. Het is juist het tegenovergestelde, zeker als hij Nike ontmoet. Dan is hij eigenlijk best een softie! Ondanks dat is hij wel rechtvaardig en zal vechten voor wat hij vind dat goed is.

Livius heeft wel een hééél kort lontje. Is snel aangebrand en is vrij verlegen tegenover vreemden. Als hij kwaad is laat Nike hem afkoelen. Omdat hij in zijn verleden veel vijanden heeft gemaakt is het lastig om mensen te vertrouwen, Nike is degene die hij later het meeste zal vertrouwen.


Yasumi’s keuze viel op Akagami no Shirayuki-hime.

Let op,lees alleen het bovenste als je geen spoilers wilt 😉

“Akagami no Shirayuki-hime. is één van mijn favoriete shoujo manga. Het is een waar romantisch sprookje. Het ‘gewone’ meisje Shirayuki raakt bevriend met de jonge prins Zen Wistaria, en daar bloeit natuurlijk iets moois uit. Het verhaal is luchtig en vlot, wat ik plezierig vind om te lezen. De tekenstijl vind ik mooi en charmant ogen.

Waar ik het echter nu over ga hebben is de broer van Zen, kroonprins Izana Wistaria. Ik vind hem erg cool en onwijs knap. Hij heeft al vanaf het begin de uitstraling van een koning – wat hij in de loop van het verhaal ook wordt – en is een belangrijke factor voor de groei van zowel Zen als Shirayuki.

Izana is streng, maar rechtvaardig. In het begin vond ik hem te bemoeizuchtig, maar je leert geleidelijk meer kanten van hem kennen. Ik waardeer hem enorm!”

Silerna: Ik vind haar echt een giga muts dus vandaar dat ik hem niet meer lees…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!