Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Schattige magical girl alias godin Karin zal je reden! Een schattige serie die je gezien moet hebben als je Magical Girl genres geweldig vind!

De manga van 7 delen werd in 2003 uitgebracht door Koge-Donbo. 5 jaar later kwam de Anime pas. Dat duurde op zich best lang. Hier werden maar liefst 26 afleveringen van gemaakt! Van de sequal Kamichama Karin Chu werd nooit een Anime gemaakt maar nog wel 7 delen manga erbij.

Het was eigenlijk de bedoeling dat het een one-shot van 2 hoofdstukken zou worden. Maar niet wetend dat de verhaaltje zo aan zou slaan heeft ze het verhaal langer gemaakt. Alhoewel de Anime begint met de sequel Kamichama Karin Chu lijkt het verhaal gewoon op die van zijn voorganger Kamichama Karin. Wat ook het meest logisch is.


[wp-review id=”2391″]

Honozono Karin is een wees-meisje van 13 jaar dat bijna haar leven lang bij haar tante woonde. Haar ouders overleden al heel vroeg. Voor onbekende redenen is ze verhuist. Als ze op een dag onder een boom zit te rouwen voor haar enige vriend , haat kat Shii-chan wordt ze gevonden door Kazune Kujyou.
Hoewel hij het bloed onder Karin’s nagels vandaan kan halen is wel af en toe ook best lief voor haar. Karin gaat bij hem en het meisje Himeka wonen als ze erachter komen dat Karin in een godin kan veranderen. Deze krachten heeft ze dankzij de ring die ze ooit van haar moeder kreeg. Ze is dan de godin Athena, de godin van de oorlog, wijsheid en van vakmanschap. In de sequal is de Aphrodite, de Griekse godin van de liefde en schoonheid. Zo hebben (bijna) alle personages wel een ring waarmee ze kunnen veranderen in een god/godin. Zo is Kazune die wordt ingesproken door Miyuki Sawashiro(!) de god Apollo, de god van de zon en van de geneeskracht en medicijnen.In de sequel is hij Uranus,  god van de lucht. Kazune heeft een hekelaan kleine krioelende beestjes en insecten. Zodra hij er 1 ziet wordt hij hysterisch en rent hij weg. Terwijl Himeka ze juist heel fascinerend vind. Alle personages die kunnen transformeren zijn wel gebaseerd op de Griekse goden zowel kleinere personages als grote hoofdpersonen. Met deze krachten moeten ze alles wat de omgeving kwaad wilt doen of van plan is tegenhouden.

Koge-Donbo’s stijl is tekenen is heel schattig. De Manga was daarom ook een vleugje schattiger dan alleen het verhaal. In de Anime was ik minder fan van de animatie. Heel vaak leek het alsof personages geen neus(je) hadden of ogen stonden veel te veder uit elkaar waardoor ze er raar uitzagen. Best wel jammer naar mijn mening want het stoort best wel.

Als je daar door heen kunt kijken en het Magische meisje Karin een kans wilt geven, waar wacht je dan nog op?!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!