Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Het is moeilijk als je ineens op de andere dag voor je beste maatje valt. Zo weet Risa daar álles van!

Lovely Complex is een grappige vlotte romance tussen twee beste vrienden. De 17-delige manga van Aya Nakahara zal niet gauw vervelen! Als je er niet genoeg van kreeg werd ook nog eens een Anime  van 24 afleveringen gemaakt! Dubbel plezier!


Koizumi Risa is het beste maatje van Otani Atsushi. Risa is erg groot voor een meisje in Japan. Normaal zijn ze daar niet groter dan 160cm terwijl Risa daar ruim boven zit met haar 170cm. Het is dus niet verwonderlijk dat Risa wordt vergeleken met een giraf. Ze is altijd de grootste geweest in haar klas. Na wat vriendjes versleten te hebben komt Risa erachter dat ze als een blok voor Atsushi valt. Maar na een paar pogingen te vertellen hoe het zit blijft hij volhouden dat hij haar niet kan zien als zijn vriendin maar gewoon een vriendin. Ze zal er alles aan doen zodat hij spijt krijgt van zijn keuze…!

Atsushi Otani is erg klein voor een jongen van zijn leeftijd. Mannen zijn nomaal iéts groter 170 cm in Japan terwijl Atsushi maar 156cm is. Ironisch gezien is hij wel de ster speler in het school basketbal team. Hij kan heel onbeleefd en zelfs asociaal zijn tegenover andere maar toch stiekem best wel aardig. Hij wilt heel graag verder studeren na zijn school examens. Graag zou hij coach/trainer willen worden van een basketbal team. Je hoeft niet altijd lang te zijn om deze sport te spelen! Het feit dat hij kleiner is dat zijn vrienden ligt hem gevoelig. Niet heel vreemd..

Het is dus de omgekeerde wereld dus voor beide!

Maar het komt gelukkig goed! Ondanks dat deze twee onwijs gekke personages zijn en stuiteren. Dat juist het meisje groter is dan de jongen is in mijn ogen juist grappig.

 


Van Lovely Complex kwam zelfs een live-action movie. Maar daar kon ik weinig info over vinden. Heb het vermoeden dat het geen succes was.
De Anime sloeg wel aan. Die kwam uit in 2007 en kreeg 24 afleveringen. En gelukkig maar! Want het verhaal is toch leuk,grappig en een tikkie anders dan de gewone Shoujo manga’s waarvan ik veel hetzelfde vind.

In japan kreeg deze serie zelfs zijn eigen videogame, waar die over gaat. Geen idee! Lovely Com(plex) is een must read/watch als je van deze genres houd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!