Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Volgende week geen Gouwe Ouwe Anime maar voor nu een leuke nieuwe aflevering! Ik ga het hebben over Rurouni Kenshin, een coole Manga.

Een hele populaire Manga die uitkwam in 1994 en liep tot 1999.Met maar liefst 28 delen konden we geen genoeg krijgen van het mooie verhaal! De Anime bleef niet uit en kwam op 1996 op de tv. Daar werden maar liefst 95 afleveringen van gemaakt. Genoeg vermaak dus!


Gevestigd in de vroege Meiji periode in Japan. Gelijk na de Bakumatsu oorlog die het einde van de Edo era betekende. Himura Kenshin staat bekende als de Hitokiri Battousai wat iets van bloederige moordenaar betekent is nu een loner die over de plattelanden van Japan reist om verder niet op te vallen en bescherming te bieden waar het moet. Omdat het verleden hem continu achtervolgt is dit voor Kenshin de enige manier om een beetje acceptatie van zichzelf te krijgen.

Als hij aankomt in Tokyo ontmoet hij Kaoru Kamiya die in het midden van een gevecht met een moordenaar terecht was gekomen. De moordenaar claimt te Battousai te zijn en wilt de school die zij heeft graag hebben. Kenshin besluit haar te helpen en verslaat de leugenaar. Kaoru komt er snel achter dat Kenshin de bekende battousai is en bied hem toch een plek aan om te blijven in haar dojo. Ook komt ze erachter dat hij helemaal geen koude moordenaar is maar altijd op de verkeerde tijdstip en plek aanwezig is. Hij ontmoet vele interessante mensen zoals Sagara Sanosuke, de idioot van de manga. Yahiko woont ook bij Koaru als student in training, Megumi Takani een arts die werd gebruikt voor het handelen van Opium (Opium komt van de klaproos) en Saito Hajime een politie agent en samurai.

Na een tijd van vrede komt Kenshin erachter dat een rivaal van hem de Meiji regering omver wilt halen en begint bij Kyoto. Hij laat het er niet bij zitten en gaat de strijd alleen aan met Shishio Makoto. Om te voorkomen dat er mensen in gevaar komen gaat Kenshin alleen op pad. Tijdens zijn reis naar Kyoto ontmoet hij Misao Makimachi , een ninja. Zij besluit wel te helpen met het gevecht en roept de hele familie der ninja’s op te helpen. Leuk he ?:D. Kenshin weet dat hij niet sterk genoeg om Shishio te verslaan en dus gaat hij op zoek naar zijn oude-leermeester om de laatste techniek te leren van het Kenjutsu (zwaardtechniek). Door te accepteren niet alles alleen aan te gaan en hulp te aanvaarden gaat Kenshin de ultieme strijd aan!


Omdat het verhaal zo aansloeg werd zoals met vele series een Live-action film gemaakt. Voor de verandering was deze wel goed! Er kwamen maar liefst 3 delen uit en Warner Bros. nam de productie onder zijn hoeden. Takeru Satoh die bekent staat om zijn rol in Kamen Rider deed een uitstekende Kenshin samen met andere acteurs! In 2014 kwam de laatste film uit. De films worden regelmatig op Film 1 uitgezonden. Mocht je ze niet gezien hebben kan je dus deze zenders in de gaten houden!

Ook kwamen er gewoon films uit van de Anime. Soundtracks en OVA’s kwamen er ook maar de games kwamen alleen in Japan uit. Het waren gewoon soort van samenvattingen van de serie zelf. Vijf games kwamen ook uit voor de Playstation met o.a. 1 roleplaying over het verhaal.

 

We kunnen er dus geen genoeg van krijgen als we zouden willen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!