Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Ik houd van FF <3.Opnieuw een geniaal stukje werk van Square Enix dat ook vele Animes in de wereld bracht!

Waarschuwing : Ondanks dat ik ontzettend me best doe en dit keer onwijs veel moeite heb ermee. Kan dit blog spoilers bevatten.

Terug naar september 2005. De tijd dat ik nog nooit van deze franchise had gehoord. Maar dat ter zijde.
in 2005 kwam de tweede film van de mega populaire spellen na the Spirit Within uit. Hoewel ik die best goed vond maar helemaal niks met de spellen te maken vond hebben , werd mijn aandacht opnieuw getrokken. Al mijn verwachten te boven werd de tweede film een samenvatting ná de events van Final Fantasy 7. Deze film had dus wél gelijk een verband met de originele spellen.

Je hoeft het spel niet gespeeld te hebben om de film te snappen. Maar het is wel handig, of gewoon net een hoop andere : internet xD.

Exact 2 jaar na Final Fantasy 7 is de wereld opnieuw in rep en roer. Een onbekende ziekte neemt de mensheid over dat de naam Geostigma heeft gekregen. Ze denken dat de mysterieuze ziekte een link heeft met aliens die Jenova heten. Om pogingen tot bestrijding te wagen geeft Shinra, een grote baas van een elektriciteit-bedrijf de taak aan zijn soort van bodyguards om het hoofd van een overgebleven Jenova (gezellig hé?) te zoeken. Jenova is nodig om de ultieme vijand van het spel (en ook de film) op te roepen ; Sephiroth. Ik noem hem altijd Sephie.
Tijdens deze missie worden  2 mensen vermist. Omdat deze poging erg mislukte wordt het over een andere boeg gegooid. Shinra probeert contact te zoeken met Cloud Strife, een soort van oud-werknemer van Shinra companies. Het liefst zou hij er zo weinig mogelijk mee te maken willen hebben. Maar helaas loopt het allemaal anders. Cloud heeft zelf de irritante ziekte en ontloopt vrienden en familie zoveel mogelijk als het kan. Omdat er een nieuwe dreiging voor de deur staat wordt Cloud opgeroepen door Shinra om de nieuwe vijanden te stoppen.

Cloud heeft hier geen zin in en neemt gelijk rechtsomkeer de benen. De nieuwe vijanden Kadaj en zijn broers Loz en Yazoo zijn op zoek naar kinderen die het Stigma virus , ze hebben een zogenaamde genezing voor de ziekte. Dat is uiteraard niet waar. Cloud gaat toch een poging wagen om alle kinderen te redden. Het lukt hem jammer genoeg niet. Hij vraagt zich af of zondes kunnen worden vergeven…goeie vraag.
Terwijl hij zich dit afvraagt wordt de stad aangevallen door een gigantisch monster, zo’n monster die je alleen kan vinden in Final Fantasy.  Cloud en onze helden moeten alles op alles zetten om hun stad en wereld te redden van de Stigma en vijanden!


In 2009 kwam de extended versie in HD uit. De film kreeg de titel Final Fantasy VII(7) : Advent Children Complete. Scenes die niet in de originele film kwam waren nu wel in deze versie behouden. Ook waren vele  details (zelfs kleine details) zijn toegevoegd en personages kregen een nieuw jasje. Sommige vertalingen werden verbeterd en kleine dingetje zoals bloed en wonden zijn nu te zien. Ook zijn er nieuwe scenes toegevoegd wat alles een stuk duidelijker maakt. Zelfs de soundtrack werd verandert , aan alles was dus gedacht! Ik smolt dus nog meer..

Voor volgend jaar kondigt Square Enix de remaster versie van Final Fantasy 7 aan. Jammer genoeg alleen voor de PS4, ik was gestopt bij de PS2. Maar met dit soort dingen ben ik altijd blij dat emulators bestaan! Zo kan ik alsnog spelen ^_^.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!