Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Als je het over nostalgie hebt, kan deze zeker niet ontbreken. Dat is natuurlijk Medabots!

Medabots zijn kleine formaat robots die door de mens gebruikt wordt voor gevechten. Een jochie genaamd Ikki vind een oud bij elkaar geraapte medabot in een winkel , niet het meeste nieuwe model maar toch iets. Hij koopt hem, zet hem in elkaar en geeft het de naam Metabee. Voor een ouder model is Metabee toch behoorlijk sterk en behoorlijk eigenwijs. Ikki en Metabee maken vaak ruzie (wat ik altijd grappig vond). Van deze serie is ook nog een tweede anime gemaakt, ik zou werkelijk niet meer weten waar die over ging….

Wat altijd grappig was is dat Metabee nooit deed wat Ikki wilde. Of juist express niks deed of lollige opmerkingen tegen hem zei. Ikki wordt vaak vergezelt door Erika, zijn beste vriendin. Haar medabot heet Brass. Ikki en Erika gaan naar gewone school. Terwijl elders in de stad ook een school voor rijken is. Daar zit zijn aardsvijand Koji op school, een arrogant jochie die bang is voor insecten.Een battle tussen 2 bots heette een Robattle. Een gevecht tussen 2 spelers en hun medabots. Degene die als eerste soort van uit elkaar valt in de verliezer.

Medabots is oorspronkelijk een computerspel. Daarna kwamen de manga en de anime pas. Hier van werd een Nederlands ingesproken versie uitgezonden op Jetix. Veel andere games voor veel verschillende consoles (o.a. nintendo ) werden uitgebracht met Metabee als held.

 

Er kwam ook een tweede seizoen maar daar weet ik niks van 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!