Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Netflix voegt steeds meer Animes toe aan zijn database. Daar zijn we natuurlijk onwijs blij mee. Ook maakt Netflix exclusieve Animes die je alleen kan bewonderen als je een abonnement hebt.

Violet Evergarden is hier een van. Een prachtige en geniale context dat een must-see is als je Netflix hebt. Het is niet alleen een nieuwe serie maar het is totaal anders dan andere animes die je ooit gezien hebt!

Titel : Violet Evergarden
Jaar opname : 2018
Genre(s) : Fantasie,Historisch, Drama en Slice-of-Life
Aantal afleveringen : 13.

[wp-review id=”4572″]

Violet Evergarden begon als manga. Dat in 2015 uitgebracht werd in drie delen. Akatsuki Kana is het brein en kunstenaar achter dit mooie verhaal. In januari dit jaar begon de Anime die liep tot April. Maar liefst 13 afleveringen + een OVA kwamen hier uit voort. Er is al aangekondigd dat er een film zal komen in 2020. Seizoen 2 zal ook niet achterblijven lijkt me ☺.

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#000000″ link_color=”#000000″ size=”4″ margin=”20″]

Terug in de tijd

In een soort Europees-Westerse setting dat ik zelf meer plaats in Duitsland of Oostenrijk speelt dit verhaal zich af.

Violet Evergarden is de naam van onze hoofdpersoon. Ze is een ex-militair die heel wat te voortduren heeft gehad.

Violet eindigt na de oorlog in  een drukke stad volop in ontwikkeling. Violet besluit om een ‘ Zelflerende pop’ te worden. Iemand die brieven schrijft voor mensen die dat zelf niet zo goed kunnen. De pop zijn taak is om de gevoelens van de afzender te ontcijferen in woorden. Violet heeft als soldaat al haar gevoelens weggestopt. De ultieme uitdaging zou je zeggen?

Bekroond met een diploma als Zelflerende pop zal Violet brieven gaan maken voor klanten. Hier begint haar nieuwe leven waar al haar gevoelens ook op de proef worden gesteld!

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#000000″ link_color=”#000000″ size=”4″ margin=”20″]

Vaak heb ik niet zo op thema’s met oorlog en emoties.  Het thema over gevoelens en emoties kan best lastig zijn en zelfs deprimerend. Omdat Violet vrijwel geen emotie kan tonen is het best verwarrend.

Ondanks alles is het vaak hetzelfde in elke aflevering. Dat niet alleen, er lijkt geen vaart in te zitten. Je komt weinig te weten over het verleden van de hoofdpersoon. In de eerste twee afleveringen misschien wat flash-backs maar dan houd het op. In elke aflevering gaat Violet ergens heen om een brief te maken, opgeven moment heb je dat ook wel gezien.

De setting is erg apart! Het is geen Anime die zich afspeelt in hedendaags Japan. En ook niet in het Japans/Aziatisch verleden. Het trok mij aan dat het in de post-moderne era van onze Europese geschiedenis is. Het is weer eens wat anders! Toch heb ik gemerkt dat er niet opgelet is hier en daar. Er was een grote oorlog, dan lijkt mij dat niet elk gebouwencomplex keurig overeind staat.

Stemmen

Herken je Violet’s stem misschien? Dat zou heel goed kunnen! Ze wordt ingesproken door Yui Ishikawa. Ze is onder andere ook de stem van Mikasa Ackerman. Dezelfde stem klank voor beide personages is vrijwel hetzelfde. Alleen Mikasa is wat agressiever van karakter. Yui’s Stem is heel rustig en is het relaxed om Violet te horen. Ook andere stemmen zijn niet te extreem hoog. Van de andere personages ken ik zelf maar weinig stem acteurs, ik ben hier echt een leek in .. Echte fans zullen ze ongetwijfeld herkennen.

De animatie is vloeiend en de felle kleuren van de personages spatten over je beeldscherm. Ik had zelf voor meer balans gekozen door lichtere en donkere tinten toe te voegen in kleding maar dat is een klein detail. Violet is jonger dan dat ze eruit ziet. Haar echte leeftijd is onbekend maar ze zal niet ouder zijn dan 16 jaar. Ze heeft het uiterlijk van een jonge vrouw van zeker 18. Zo lijken meer personages ouder of jonger dan dat ze daadwerkelijk zijn. De muziek laat wel zijn duistere en lichte kanten zien, niks op aan te merken.

Ik ben benieuwd hoe het verhaal zich verder zal gaan. Ik hoop eerlijk gezegd op een hele andere wending. Dat Violet misschien haar eigen keuzes zal maken, meer emotie zal gaan ontwikkelen en haar eigen weg zal gaan. Ik hoop iets in die richting, maar ik zal moeten wachten tot er meer nieuws is ;).

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!