Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

De uitbreiding waar iedereen het langste voor heeft zitten wachten. Na honden en Katten/Huisdieren en vakanties het meest populaire thema voor de Sims franchise. Ik heb het natuurlijk over het weer en de seizoenen!

Eindelijk waren de geruchten waar! De teasers en trailers van de Sims 4 jaargetijden waren ECHT! 22 Juni werd de datum van de release van deze uitbreiding voor de in 2015 uitgebrachte Sims 4. Ik bekeek de trailer en stuiterde door de kamer. Mijn liefde voor deze franchise die al bestaat sinds Sims 1 kwam weer helemaal omhoog. Maar maakte de trailer ons sims fans ook een hoop goed? Of is het allemaal maar schein? Ja en nee is het antwoord. Je begint je nieuwe spel (of een spel waar je aan verder wilt) met de keuze van het seizoen waar je mee wilt beginnen. Ik koos voor de Lente.

De Lente is het seizoen dat alles begint te bloeien. De tijd dat je honden en katten (als je dit pakket bezit) happy door de bloeiende bloemen rennen. En tijd om je groente/fruit tuin op te gaan zetten! Plant je nieuwe bomen en planten in dit seizoen zodat ze gaan groeien. Veel nieuwe bloemen, groente en vruchten zijn erbij toegevoegd om je tuin compleet te maken. Het regent veel dus water geven hoeft eigenlijk niet. Sterker nog , het regende bij mij GELIJK toen het spel geladen was. Beetje Hollands?

Je kan alles planten wat je wilt. Maar sommige planten groeien pas in een bepaald seizoen. Ze blijven gewoon een hoopje aarde tot dat seizoen aanbreekt, ze gaan verder niet dood of iets. Geef ze af en toe water! Verder was de lente weinig boeiends, het bleef onweren en regenen dus wilde mijn sims niet naar buiten. Je huisdieren zijn bang en/of gestrest als het stormt.

7 dagen verder kwam ik in de Zomer. En het werd nog stééds niet droog! Dus ik vond het inderdaad een beetje op onze natte zomers lijken. Ik heb 1 dag gehad waar het super heet was. Je sims hebben last van de kou of de warmte in de seizoenen. Daarom dragen ze aangepaste outfits voor het seizoen. Zet je (volwassen) sim in een kinderbadje om af te laten koelen of houd een waterballonnen gevecht! Maar met dit seizoen vind ik toch een hóóp dingen ontbreken die in de Sims 2 en 3 wel konden! Het zijn simpele dingen, maar wel dingen die het juist leuk maakte.

 

 

De Herfst en Winter moet ik nog aan beginnen. Als het sneeuwt kunnen je sims sneeuwpoppen maken en van die engelen op de grond. In de herfst zal je ongetwijfeld je bladeren op moeten vegen. Al denk ik niet dat palmbomen ooit kaal worden?

Het weer en meer.

Het totaal nieuwe aan de sims 4 jaargetijden is de kalender en de dagelijkse voorspelling van het weer. Natuurlijk verandert die met de dag, al blijft het bij mij alleen maar regenen :P. Je sims kunnen via een weer kanaal op de tv de voorspellingen bij houden. Gelukkig kan je het weer een beetje zelf beïnvloeden. Koop een weer machine en zet het weer/seizoen aan wat jou voorkeur heeft. Via de opties kan de regen/onweer en andere neerslag uit en aangezet worden.

Het héle nieuwe concept zijn de feestdagen! Degene die iedereen kent zoals Kerst en nieuw jaar. Versier je huis met slingers, lampjes en andere dingen. Koop cadeautjes, en organiseer zelf feesten en andere evenementen.

Helaas zijn er geen nieuwe buurten toegevoegd met deze uitbreiding. Dat is wel erg jammer. Ik had zó graag stranden gezien! En die wil ik nog steeds heel graag!

Poesie is bang voor de onweer :(.

Ook zijn er geen nieuwe carrières toegevoegd. Wel zijn ze een tikkeltje ge-update. Voor kinderen en tieners is de Scouting als extra ‘baan’ .Deze vaardigheid heeft veel voordelen als je ook het Gamepack Ouderschap hebt. Stuur je sims naar een skatebaan of een ijsbaan als ze wat willen gaan doen of graag op hun bips willen vallen. Een nieuwe vaardigheid is Bloemschikken. Maak met eigen gekweekte bloemen de mooiste creaties.

Met sommige pakketten maken al deze dingen het leuker als je die specifieke pakketten ook bezit. Bijvoorbeeld is leuker als je Halloween viert samen met de Griezelige accessoires erbij. Met dit pakket kan je snoepjes uitdelen, gekke pompoenen uithollen en meer. Met de Wasgoed accessoires wordt je bijvoorbeeld je wasgoed die buiten hangt nat als het regent.

Nieuwe items.

Met de release van deze uitbreiding op 22 Juni kwam er ook een gratis extra bij voor mensen dit hem niet gelijk(of helemaal niet) kochten : iedereen kreeg als extra nieuwe iets glazen daken. Met de Jaargetijden kwamen veel nieuwe meubels en maar weinig nieuwe kleding. Zo heb je bijvoorbeeld maar vier nieuwe (winter) jassen voor het koude seizoen. Ik vind het zelf maar karig. Beetje jammer weer. Sommige vullen dit op met custom content, ik doe dit ook. Voor degene die het liever doen zonder zal dit een dumper zijn. Met nieuwe spullen voor binnen en buiten je huis zijn ze minder zuinig geweest, dat maakt een hoop goed!

Al met al, mogen we eigenlijk niet klagen. Nu wil graag nog een vakantie pakket! Zoiets als de Sims 2 Op Reis. Zal dat ooit komen? Tijd zal het leren..

 

 

Getagged

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!