Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

De beste Manga in het historische genre. De stijl mag misschien oubollig zijn maar laat het je niet tegen houden door dit prachtige verhaal gebaseerd op echte personen en gebieden uit de geschiedenis.

Sora Wa Akai Kawa No Hotori in de originele Japanse titel, maar kent vele Engelse titels maar de bekendste zijn toch wel the Skies is on the Banks of the Red River en Anatolia Story.

De serie werd uitgebracht in 1995 en kwam ten einde in 2002. Tot mijn grote verbazing is hier nooit een Anime uit voorgekomen. Chie Shinohara bracht hiermee wel een prachtige en populaire titel op de markt, samen met vele andere. Op het moment wordt een soort gelijk verhaal die de naam titel Yume No Shizuku Kin Torigago over de bekendste koningin van het Ottomaanse rijk gepubliceerd.


Anatolia Story brengt ons nog verder voor dat het Ottomaanse rijk werd gesticht. Republiek Turkije kent een hele rijke en mooie geschiedenis.Rond 1800-1100 voor Christus was de bronstijd, een erg bekende periode voor vele, maar de bronstijd is minder bekend over de oostelijke landen. Maar laten we eerst beginnen bij het begin: zoals gewoon in het hedendaagse Japan.

Suzuki Yuri woont daar met haar 2 zussen en haar ouders. Ze is een gewone normale 15-jarige tiener met normale tiener problemen. Ze heeft een oogje op haar klasgenoot en dat gaat niet van zijn leien dakje. De laatste dagen gebeuren er vreemde dingen rondom Yuri, zeker wanneer ze in de buurt is van water. Terwijl deze vreemde dingen blijven gebeuren gaat het op een dag echt mis. Yuri wordt opgeslokt door een plens water en komt terecht in Hattusa.

Hattusa was het grootse bolwerk van de Hittieten. Ook was het de hoofdstad van het Hittische rijk. (1800-1200 v Christus)

Yuri komt terecht midden in het centrum van de stad. Ze heeft geen idee waar ze is en wat er aan de hand is. Omdat ze vreemd uitziet voor het volk wordt ze gelijk achterna gezeten door wachters. Maar al snel komt er erachter waar ze is , simpelweg omdat ze veel meer kennis beschikt dat mensen toen der tijd überhaupt hadden. Ook komt er achter wie haar hierheen heeft gebracht. Niemand meer dan koningin Nakia. Zij wil Yuri gebruiken als opoffering om een vreselijk tragedie op te roepen zodat haar enige zoon op de troon plaats kan nemen.

Als Yuri gearresteerd wordt en meegenomen naar een tempel waar zij zal worden geofferd aan de goden wordt dit ritueel verstoord door prins Kail. Hij neemt haar mee en het hele verhaal ervoor zorgen dat Nakia haar zin niet zal krijgen. Hoewel Yuri meerdere keren wordt opgejaagd door de koningin loopt het gelukkig af in een mislukking.

Yuri ontmoet als eerste Tito, een jong knulletje dat haar doet denken aan haar jongste zusje. Hij is ook als haar eerste echte vriend in dit avontuur. Tito is een dienstjongen van het paleis en is de zoon van Talos. Talos is de leider van de Hatti clan en de uitvinder van ijzeren wapens.

Ijzer was onzettend schaars in de bronstijd en nog onbekend. Omdat Yuri uit de twintigste eeuw komt weet zij er als enige wel van.

Yuri wordt in de nacht meegenomen door een van de handlangers van koningin Nakia. Een tragische poging voor haar redding kost Tito uiteindelijk zijn eigen leven. Tot grote verdriet van Yuri besluit ze nog een tijd in dit land te blijven totdat Tito’s dood is gewreken. Als het bericht van zijn dood bij zijn 3 zussen terecht komt in Hatti, geven zij Yuri de schuld hiervan en besluiten wraak te nemen. De zussen Hadi, Shala en Ryui zijn geen onbekende met gevechten en gaan achter Yuri aan. Haar leven wordt uiteindelijk gespaard en de drie zussen worden haar nieuwe maids en vriendinnen.

Uiteindelijk wordt Kail koning van het Hittische rijk doordat zijn vader Suppiluliuma(wat een naam he?:D) de eerste stierf aan een ziekte en krijgt de naam Mursili II terwijl Yuri door het volk wordt gezien als de reïncarnatie van de godin Ishtar, de godin van de overwinning en oorlog. Zij wordt hierdoor vaak Yuri Ishtar genoemd.

Kail is geïnspireerd op de echte koning Mursili II. Hoewel hij oudere broers had werd hij toch koning. Ishtar werd gezien als een godin van de oorlog & kracht maar ook de godin van liefde,seks en vruchtbaarheid. Ishtar is een soort samengestelde godin van de Griekse Aprhodite , Athena en van Nike.

Doordat het Hittische rijk veel andere gebieden hadden veroverd in die tijd, voelde zelfs de Egyptenaren , Babeloniërs (Deze stad is nooit door hen veroverd) en het Perzische rijk zich bedreigt. Dit is echter in de manga ook duidelijk te zien. Shinohara Chie heeft zich goed aan de echte geschiedenis gehouden!

Yuri is mijn ultieme heldin! Ze is alles behalve meisjesachtig, tot grote ergernis van Hadi de oudste van

de drie zussen. Zij ziet het liefst dat Yuri er mooi en vrouwelijk uitziet al kleed Yuri zich liever praktisch en mannelijk. Maar wel met sieraden dus helemaal jongens achtig is het toch niet? Yuri is heldhaftig , slim en neemt liever zelf het touw in handen in sommige situaties. Niks wetend van het voeren van strijden oorlogen gaat er vol tegenaan en houd zich prima stand tegen over andere en haar vijanden. Hiermee is exact het tegenovergestelde van de gemiddelde heldinnen die weinig kunnen en op hun vriend rekenen.

Yuri veroverd uiteindelijk de harten van het volk en van mening andere belangrijke personages. Die personages zal je vast wel bekend voorkomen! Of op zijn minst de namen ;).

Anatolia Story is mijn favoriete historische roman. Met fantasie, actie, avontuur en tragedie in 1! Ik vind het jammer dat hier nooit een Anime van is verschenen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!