Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Had ik al gezegd dat hij niet eng is? Nee? Dan bij deze. Ik was niet echt van plan iets speciaal voor Halloween te doen. Maar deze manga past er wel bij!

Titel : Enra in Hell/ Jigoku No Enra
Auteur : Chie Shimada
Genre : Shoujo, Romantiek en fantasie.
Status : voltooid
Aantal Hoofdstukken: 17. Geupdate in engels tot hoofdstuk 12


Enra in Hell/Jigoku No Enra is een manga met duivels die alle mensen in de gaten houden. Dag dag privé leven! Zij houden bij of mensen dingen fout doen en ermee weg komen. Dan zullen ze gestraft moeten worden. Zij worden sinner (zonderaars) genoemd.

Komachi Takamura is een 16 jarige tiener die álle regels bij houd én nastreeft! Zorg er dus voor dat je je strikt eraan houd als je bij haar in de buurt bent. Ze doet haar best om alles te laten lopen zoals het hoort en helpt graag andere. Alles gaat perfect tot een vervelende jongeman uit de hell komt buurten. De jongste zoon van koning Enma (zal de duivel wel zijn ofzo) genaamd Enra geeft Komachi een speciaal teken ergens op haar lichaam. Dat laat zien dat zij misschien wel de allergrootste zonderaar is allemaal is! Maar wat heeft ze fout gedaan?! Niemand weet en het irriteert Komachi ontzettend. Wie is deze Enra die er niet eng maar schattig uitziet en wat komt hij doen? Hoe kan Komachi ervoor zorgen dat ze niks verkeerds heeft gedaan?!

Meer grappig dan eng.

Chie Shimada begon het publiceren van deze manga in maart, 2015. Hij eindigde in 2016. Nu wordt hij volop ge update en vertaald door fansubbers op het internet. Enra in Hell is te lezen op Mangarock, Mangafox en andere bekende lees websites. Shimada heeft meerdere manga’s in het bovennatuurlijke genres. Er komt meestal wel een duivel voor of iets anders geks wat wij normaal nooit tegen zullen komen in voor. Een andere bekende Manga van deze auteur is Renai Demo. Die is als enige non-fantasie en ook in het historische genre.

Enra in Hell is geen enge horror manga maar omdat hij iets met de hell te maken leek het mij wel grappig om deze vandaag op 30 oktober te doen :). Ik heb niks met Halloween en vind het ook totaal niet belangrijk verder. Ik respecteer andere die het wel vieren en laat ze dat ook doen. Maar van mij hoeven al die Amerikaanse tradities niet zo zeer.
Wees gerust, iedereen kan hem lezen! Maar de dames zullen het meer waarderen vanwege het Shoujo genre ;). Toch is het een vermakelijke manga met niet al teveel serieusheid. Je moet er ook niet teveel van verwachten zoals met vele korte Shoujo manga’s. Het is een leuk kort verhaal als je even iets luchtigs wilt lezen i.p.v. iets zwaars.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!