Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

In Silerna’s ogen de meest idiote, asociale , neus peuterende , gilt als een meisje dombo uit de Anime geschiedenis. En natuurlijk konden we hem niet overslaan!

Het is natuurlijk niemand meer dan Gintoki! Meestal als we over hem beginnen komen vaak de woorden “oh nee he” of  “oh god/oh jee…..” vaak voor. Met als andwoord “oh jawel….!”

Gintoki Sakata is de hoofdpersoon van Gintama. Een Samurai die liever lui is dan moe, houd van luieren en het lezen van de Shounen Jump ( populair Japans tijdschrift ) en het drinken van alles waar alcohol in zit en aardbeien melk. Hij is niet bepaald gelieft bij een hoop, maar dat komt ook door zijn ‘dode’ blik en het nooit tonen van interesse.

Hij woont samen met over dramatische tiener Shinpachi en met Kagura met haar grote hond Saduharu op de boven verdieping van Otose-san’s kroegje. Het is immers bekend dat hij amper of zelfs nog nooit de huur heeft betaald. Otose herinnert hem daar vaak aan maar het wilt niet baten. Hij runt zijn bedrijfje ‘ Odd Jobs Gin’ met Shin en Kagura. Klusjes opknappen voor geld.

Over Gintoki’s jeugd is niet veel bekend. Wel is hij al op vroege leeftijd getraind tot de getalenteerde Samurai die hij nu is. Ook is zijn leeftijd onbekend , we gokken op eind 20/begin 30.

In de 1% serieuze scenes van Gintama laat Gin zien dat hij niet alleen debiel is maar ook een coole gast! Hij zou zijn dierbaren en vrienden nooit in de steek laten.

Silerna :Tja wat kan ik hier van zeggen……behalve dat Gintoki zorgt voor afleiding nr 1 als je iets wilde gaan doen naast het kijken van Gintama. Je kan gelijk vergeten wat je ging doen en je beeld maar gewoon op volscherm zetten. Van dat andere komt toch niks meer terecht….”

Yasumi: “Hoe gek alle andere personages in Gintama ook zijn, Gintoki is met zijn droogkomische opmerkingen de beste. Hij kan met iets heel serieus komen, maar eindigen met een hilarische punch-line. Daar val je inderdaad van achterover.”

Naast het vele luieren en doen is er nog een korte spin-off in Gintama. Namelijk dat Gintoki omgedoopt als Ginpachi -Sensei zijn klas met bekende personages uit de serie les geeft. Niet over de meest ideale of normale dingen natuurlijk maar bijvoorbeeld over Home-Alone of uh andere random dingen die niet vanzelf sprekend zijn….

Silerna :Maar naast de 99% idioterie van Gintoki is er ook nog een serieuze kant hoor….alleen is het vrij zeldzaam dat die naar boven komt..”

Yasumi: “Als het erop aan komt blijkt Gintoki één van de aardigste, meest loyale vrienden te zijn die je maar kunt hebben in de anime wereld. Daarom vind ik hem het coolste personage van anime!”

Silerna:Dat wel, maar het is ook zo’n oen….”

Yasumi:“Hij kan trouwens ook best schattig zijn. Als ie slaapt…”

Het is dan ook geen wonder dat Gintama 1 van de allerbeste animes op het moment is!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!