Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Vele kennen hem, vele niet. Flint the Time Detective was een Anime die niet lang werd uitgezonden, maar leuk was hij wel!

Flint is een klein holbewonertje uit de steentijd. Schurk Petra verandert Flint , zijn vader en nog iets in een fossiel die later in onze tijd gevonden worden door Sarah en Tony tijdens een schoolreisje. Hun oom de professor is gespecialiseerd in oudheid, fossielen enzovoort. Hij verandert Flint en zijn vader terug tenminste soort van. Zijn vader wordt niet meer in zijn oude menselijk vorm terug verandert maar in een pratende steen met giga ogen! De professor maakt van hem een hamer met verschillende functies.

De kleine Flint is gigantisch sterk maar is niet heel erg slim. Hij denk amper na voor hij iets doet of zegt. Maar van moed heeft meer dan genoeg! Hij wordt net als Sarah en Tony een tijd detective. Die reizen door verschillende tijd periodes in de geschiedenis om fossielen op te sporen en mee te nemen naar het heden. Niet alleen Flint en zijn team doen dit , maar ook Petra , hun rivale. Zij en Merlock zijn ook op zoek naar diezelfde fossielen. Zij slagen er bijna nooit in om te ze bemachtigen..
Petra is een handlanger van de Dark Lord, de grootste schurk van de serie! Ze denkt dat ze heel wat is voor hem maar dromen zullen bedrog zijn.


Er zijn 4 dvd’s uitgebracht van Flint. Maar die zullen niet verder dan Japan zijn gegaan. De Amerikaanse versie werd hier vertoont, met Nederlandse stemmen. Zelfs muziek en effecten zijn verandert omdat de originele nooit vertaald zijn. Veel andere dingen zijn ook verandert. Een hoop personages konden in de Japanse versie alleen hun eigen naam uitspreken. In de Engelse dialogen praten ze gewoon volledig. In de originele Japanse versie deed Nana Mizuki de stem van Sarah. Zij staat bekend als de stem Hinata(Naruto) , Nanami in Dog Days en vele andere bekende Anime. Naast Mizuki deden ook andere bekende stem acteurs en actrices mee aan deze serie.

Er werden in totaal 39 afleveringen gemaakt. Hier liep de serie van 2001 tot 2004. Of alle afleveringen zijn uitgezonden weet ik niet precies. Ik denk can niet. Dat is uiterst zeldzaam..jammer genoeg.

De manga waarvan slecht 3 volumes van zijn kreeg later nog een tweede manga. Die werd gelijk het script voor de Anime. De manga werd bedacht door Hideki Sonoda en Akira Yanauchi. Daar zagen we helaas niks van.

We moesten het doen met de tv versie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!