Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Zo nu en dan hebben we het over personages. En wàt voor personages. Tja , dat soort personages zijn vaak wel het meest interessant, ook al zijn het aller grootste dorks van allemaal!

Yasumi en ik praten heel wat af.  Eerder non-stop, behalve ’s nacht als mensen liggen te slapen. Uit deze gesprekken komen best vaak ideeën voor blogs. En dat is toch wel enorm handig!

Als je aan Hak denkt….denk je hoogstwaarschijnlijk niet meteen aan een personage die zo heet. Tenminste ik (silerna) niet. Ik dacht eerst aan een pot groente met dezelfde naam. Totdat ik de Manga Yona of the Dawn voorbij zag komen in het genre Shoujo. Het sprak me wel aan dus ben het gaan lezen. Nu heel wat hoofdstukken later (177 hoofdstukken om precies te zijn) ben ik fan! Yasumi werd door de gelijknamige Anime te kijken.

Son Hak past in het profiel van “grootste dork in een anime” samen met bijvoorbeeld Usui Takumi. Dit soort personages hebben vaak het één en ander gemeen. Tikje arrogant, weten het vaak beter dan een ander , steenkoud voor buitenstaanders en vooral onbeschoft. Zo is Hak ook, asociaal tegen vreemde en toch ook tegen bekende en heeft een vrij apart gevoel voor humor wat ons kijkers en lezers weer laat lachen. Maar stiekem zijn ze allemaal softies ;).

Hak is een vriend en bodyguard van prinses Yona, de hoofd personage van deze serie. Deze twee zorgen voor de meest hilarische scenes en ook de meest serieuze! Deze ‘Dork’ staat 24/7 aan de zeide van de prinses. Ook in haar tocht terug naar huis. Ze maken vele nieuwe vrienden tijdens deze tocht maar Hak zorgt er toch wel voor dat ze sommige fratsen maar beter kunnen laten.

Yasumi : “Het eerste waar ik aan denk bij dit personage, is die reclame van Hak. Je weet wel, die ‘groente van Hak’ met Martine Bijl <3. Ik vind het best geniaal voor een meme, eigenlijk.”

Silerna : “Misschien samen met Yato en Usui het grootste team oelewappers die niet volkomen nutteloos zijn. Daarnaast zit er achter dat sarcastische masker een goed hart. Kom je aan Yona, dan zegt hij ‘Hak,hak,hak!”

Yasumi : “leuk woordgrapje! “Hij is vaak de bron van hilariteit en droge opmerkingen in de serie, dus hij vindt het vast niet erg.”

Silerna : “Het is ook zijn eigen schuld 🤪 hij maakt zelf die droge opmerkingen.”

Yasumi : “Maar…ondanks al dat sarcasme, humor en droogheid is hij eigenlijk ook een behoorlijk lekker ding… ik kan niet anders dan toegeven…”

Vaak als hij lacht is het ook geen goed moment. Meestal ,lacht Hak niet om je, maar lacht je keihard uit. Hak heeft ook wel iets weg van Sakata Gintoki.

Hak wordt ingesproken door Tomoaki Maeno. Je kan hem kennen van Haikyuu!!,Brothers Conflict en Log Horizon. Dus geen wonder dat je dan ook van andere personages houd die door deze stem acteur zijn ingesproken!

Akasuki No Yona is must-read/must-watch! Heb jij de manga al gelezen of anime al gezien?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!