Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Ik had er wel van gehoord, maar de serie zelf trok mijn aandacht niet. Totdat een vriendin met haar grote fangirlish modus ervoor mij door elkaar schudden dat ik moest lezen en kijken ^^’.
Maar natuurlijk, ik heb toch niks anders te lezen *kuch kuch*.

Shingeki No Kyojin of beter bekend als Attack on Titan bij bekende is geen cliché avonturen/actie verhaal. Het verhaal is heel sterk juist en misschien voor jongere kijkers/lezers of kijkers/lezers met een zwakke maag niet de juiste serie. En ook niet als je zit te eten >_>. Of het nou in een horror genre valt heb ik me twijfels over maar actie is er zeker, beter gezegd ; er is alleen maar actie! Soms iets té veels.

Eren Jaeger en zijn geadopteerde zusje Mikasa zijn nog jong als hun geliefde wijk wordt aangevallen door vele titans. Titans zien er uit zoals wij onder onze huid…en ietsje groter…zo’n 3 tot 15 meter groter. Vele mensen worden slachtoffer van deze grote monsters en het leger zit in dit geval uit z’n neus te peuteren.
Als de moeder van Eren & Mikasa ook één van de slachtoffers wordt verandert alles. Broer en zus komen er zonder kleerscheuren vanaf maar wel een trauma voor het leven…tenminste voor één van de twee.

De serie spoelt ernaar verder naar de een jaar later als Eren,Mikasa en hun vriend Armin moeten beslissen wat te doen met hun leven. Eren besluit het leger in te gaan, Mikasa volgt en Armin dan ook.

 

 

 

Het avontuur met de 104th trainee squad geeft heel veel spanning, actie, misschien wat jank momenten voor de echt fans 😉 ,van de ene verrassing naar de ander en in mijn geval wat ergernissen xD.
De characters in dit verhaal zijn ijzersterk, maar ik kan me altijd wel aan 1 persoon ergeren, áltijd! Mikasa heeft de échte girlpower maar heeft iets té grote zorgen over Eren. Ik mag hem dan een sufferd vinden, maar het is geen baby. Armin is het perfecte voorbeeld van ‘Brains over Brawn’ en de perfecte ‘Defense over Offense’ geen betere strateeg .

‘TITANS!’

Naar mate het vele gevecht en vliegende ledermaten en opgegeten mensen vordert ontmoet het trio ook vele andere interessante en sterke characters.
Omdat Mikasa,Eren en Armin moeten gaan beslissen bij welke squad ze willen gaan horen ontmoeten ze ook alle leiders en hoge piefen. Hun nieuwe squad leider wordt kapitein Levi. Het grote schoonmaak wonder zonder enige emotie op zijn gezicht. Oh maar hij heeft wel emoties hoor, het is gelukkig geen dooie zombie zoals je dan denkt (of ik dacht ^^’) en hij geeft ontzettend veel om zijn soldaten. Hij heeft een onwijze hekel aan vieze omgevingen en spullen, hij beveelt dan ook vaak aan zijn medemens de boel opruimen en te poetsen tot je van de grond kan eten.

Naast Levi ontmoeten Eren en z’n clubje ook nog Hange Zoë. De stuiterbal van de serie. En onderzoeker naar het gedrag van de titans. Overenthousiast is er niks bij, maar dankzij haar wordt de serie nét een tikje luchtiger en grappiger door de vele gevechten heen. Ik was dus heel blij want ik kan een grapje hier en daar wel erg waarderen in serieuze Animes.
Zoek je dus een ijzersterk verhaal, geen slijmerige romances , diversiteit , beetje horror,
actie, actie en uh ACTIE? Dan is dit de serie voor JOU!

 

Bewaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!