Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Manhua’s zijn de Chinese stripverhalen zoals de Manga’s dat zijn in Japan. Scarlet Palace Manhua is een prachtig verhaal dat zich afspeelt in het historische China.

Titel : Scarlet Palace
Jaar uitgave : 2010
Genre(s) : Historisch, Shoujo, romantiek, Drama
Status : voltooid

Aantal delen : 8

 

In het historische (geen idee welk jaartal) China zijn de vier grote naties met elkaar in oorlog. In het paleis van de huidige keizer van Ding heerst ook saamhorigheid. Keizer Xun is de schrikbarende heerser die samen met andere naties hunkert naar macht. Maar die macht te krijgen zijn er meer dingen nodig dan alleen de troon.

Deze keizer heeft weinig interesse in wat er in  het paleis speelt. En hij is al helemaal niet geïnteresseerd Inc het vrouwelijk schoon! Ondanks dat proberen de vrouwen in de koninklijke serail (harem) zijn aandacht te trekken. Maar tevergeefs.

Ninghu is een dochter van de Jing familie. Deze familie staat bekend om in het voortbrengen van concubines die prinses en machtige koninginnen. Ninghu krijgt de taak om de nieuwe keizerin te worden door te trouwen met de huidige keizer van Ding. Maar doordat hij niet geïnteresseerd is wordt dat een hele grote opgave.

Ze betreed het keizerlijk paleis verkleed als jongen. Ze zal haar broer Yuanren dienen als rechterhand. Hij is de op een na machtigste adviseur van de keizer. Ninghu wordt gauw ontmaskert door de machtigste adviseur genaamd Lingyu. Zonder dat ze weet dat hij weet van haar geheim gaat hij onderzoek doen waarom ze hier is. Al gauw komt Ninghu erachter dat deze man zich raar gedraagt!

Hoe zal dit aflopen?  Slaagt Ninghu erin om haar missie te volbrengen? Of ze gaat ze ten onder?

Yi Huan heeft hele leuke manhua’s gemaakt. Bijna alle zijn in het historische of fantasie achtige thema te vinden. Enkel één verhaal speelt zich af in het tegenwoordige tijdperk en een verhaal in de sci-fi/toekomst. Over het algemeen zijn het allemaal historische romannetjes die toch erg leuk zijn me te lezen!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!