Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Yume No Shizuku Ougon No Torikago/Drops of dreams, the Golden Cage is een prachtige legende uit de geschiedenis van het toen regerende Ottomaanse Rijk. Alweer een geniaal verhaal van Shinohara Chie.

 

Titel : Yume No Shizuku Ougon No Torikago
Auteur : Shinohara Chie
Genres : Romantiek , historisch , Josei
Status : lopend
Aantal Hoofdstukken vertaald : 28

[wp-review id=”4149″]

In de vijftiende en zestiende eeuw na Christus , net tijdens en na de val van het Byzantijnse rijk als het rijk van de Ottomanen zijn hoogtepunt bereikt. Tegenwoordig kennen we dit rijk als Turkije ;). Ergens op het platteland van Oekraïne in een klein boerendorp woont Alexandra. Het dorp staat midden tussen twee grote rijken in.

Alexandra is een gewone boerendochter die dol is op slapen en buiten zijn. In het dorp wordt ze ook wel Sasha genoemd. Een bijnaam van Alexandra in het Russisch. Alles lijkt te gaan zoals het gaat in het dorp tot een midden in de nacht een groep Tartaren ( mensen en Turks/Arabisch spraken) op zoek naar vrouwen die ze konden ontvoeren. Ze vermoorden iedereen op hun pad en namen de jonge vrouwen mee. Alexandra probeert te  vluchten maar tevergeefs. Ze wordt ook meegenomen door de groep. Iedereen die het overleeft heeft werd meegenomen naar Griekenland. Daar worden alle vrouwen verkocht als slavinnen door iedereen die maar interesse heeft. Alexandra probeert te ontsnappen voordat ze doorverkocht wordt maar wordt gesnapt. Voordat de mannen haar mee terug nemen naar de rest komt een mysterieuze vreemdeling haar helpen. Omdat  Alexandra een beetje snapt wat hij zegt wil ze hem bedanken door hem haar lichaam te offeren. Hij weigert maar koopt haar. Niet om van haar een slavin te maken. De man die Mateus heet wil Alexandra een kans bieden : wordt succesvol en leef een gelukkig of ga ten onder en wordt ongelukkig.

Mateus heeft voor Alexandra de beste leraren  en boeken ingehuurd om haar op te leiden tot de meest waardevolle en intelligente vrouw van haar tijd.

Alexandra denkt dat het is voor een andere reden. Dat ze wordt opgeleid om uiteindelijk in zijn harem terecht te komen. Ze is tijdens haar tijd bij hem smoorverliefd op hem geworden! Dé teleurstelling is enorm als Alexandra haar opleiding succesvol afrond en Mateus haar stuurt naar zijn baas. Die baas is niemand minder dan…

Koning Suleiman de grote van het Ottomaanse rijk!

Mateus had Alexandra ultieme vrijheid beloofd. Maar die moet je zelf zoeken. Voor ze naar de koning geeft Mateus haar een nieuwe Turkse naam : Hurrem.

Hurrem besluit alles op alles te zetten en alles wat ze geleerd heeft in de praktijk te gebruiken. Haar intelligentie en schoonheid wordt snel de favoriet van de koning. In plaats van mooie sieraden en andere prullen als beloning wilt Hurrem boeken die ze kan lezen. Suleiman de grote geeft haar de sleutel van zijn bibliotheek.

Daarnaast krijgt ze ook les van iemand die de koning ook les gaf. Hurrem leert onder andere nieuwe talen en steeds meer over de wereld buiten het Ottomaanse rijk. Haar oorsprong en oude naam zijn geschiedenis. Maar als Hurrem echt de meest perfecte vrouw van deze tijd wilt worden staat er maar een ding op. Zorgen voor een troonopvolger van de koning. Vele vrouwen van de harem kregen deze kans en voltooide die niet.

Zal Hurrem haar ultieme vrijheid krijgen?

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#000000″ link_color=”#000000″]

Het verhaal is gebaseerd op de legende van de echte Hurrem. Die later bekend werd als Roxalana, een van de meest succesvolste vrouwen van het Ottomaanse rijk. Vandaag de dag is haar verhaal populair. Roxalana stond bekend om haar liefdadigheid en wijze adviesen voor de sultan. Ze ligt begraven in Instanbul.

Alexandra is gebaseerd is deze vrouw en hoogstwaarschijnlijk zal het verhaal dat ook gebaseerd op zijn. Des al niete min is dit weer een geniaal staaltje werk van auteur Shinohara Chie. Zij maakte ook het prachtige Anatolia Story en andere (horrorachtige) fantasie-rijke manga’s.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!