Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Een prachtige Chinese Mahnwa over het verhaal van Koning Arthur. Een verhaal waar honderdduizend films over zijn gemaakt en hoogstwaarschijnlijk maar een comic.

Qishi Huanxiang Ye alias Night Fantastic Knight van Weiwei Zhang oftewel Vivibear is een chinees verhaal dat ons eerst naar de hedendaagse tijdperk brengt. Ling Lin in een gewone ietwat nerdy middenbare school leerling. Op de dag dat alle vakantie weer ten einde lopen gaat Lin voor het eerst weer naar school. Ze ziet zichzelf als het meisje met de meeste ongelukken. En daar hoort te laat komen ook nog eens bij, als een ding fout gaat gaat vaak alles op een dag fout, dat heb ik althans. tijdens het te laat komen probeert Lin samen met een andere laatkomer over de schoolmuren te klimmen. Maar tijdens het klimmen valt haar bril van haar neus! De grote bril die altijd maar half op haar neus hangt ligt ergens in het gras. Gelukkig maar dat ze er niet boven op valt….maar ze wordt wel gepakt voor het te laat komen, ook balen!

Als je denkt dat alles niet erger kan, gebeurt het toch. Lin vind tijdens het leeggooien van haar tas een vreemde cd die ze nog nooit heeft gezien. Als ze op het doosje kijkt is het een videospel met de naam `de Legende van Arthur`. Het zegt haar weinig, maar ze verveeld zich dus waarom niet kijken wat het is?!Lin stopt de cd in haar laptop en er gebeurt maar weinig. Ze krijgt niks meer dan een zwart scherm of is er meer? Het zwarte scherm verandert in no time in een lichtflits en zuigt Lin in het beeldscherm.

Omwenteling in je leven?

Lin zit nu in het spel! Niet iets wat je wilt op eerste gezicht. Ineens staat er een grote boze leeuw voor haar neus. OOK iets waar je niet echt op rekent. De eerste persoon die ze ontmoet is Merlijn de tovenaar. Hij weet maar al te goed dat Lin in een virtuele wereld van het spel zit. Hij vertelt haar ook hoe ze uit het spel kan komen, die manier is eigenlijk heel simpel. Als ze eieren eet of pudding of iets waar eieren in verwerkt zijn komt ze uit het spel (en er weer in). Er zit natuurlijk een adertje onder het gras. Als Lin niet verder gaat in het spel zal ze vervloekt raken. Als ze het spel wel voltooid zal ze oneindige geluk en roem krijgen, klinkt verleidelijk toch?

Om het spel te voltooien moet ze zorgen dat Arthur de troon in handen krijgt en de heilige graal in handen krijgen. Maar eerst om te beginnen moet ze Arthur wel even zoeken! Lin is maar een normaal persoon, ze zegt zelf altijd dat ze niks kan en al helemaal niet vechten! Arthur is pas zeven dus genoeg tijd om te trainen. Merlijn geeft haar een mega magische vliegenmepper als eerste wapen, tja je moet ergens beginnen. De leeuw moet ze in leven houden kosten wat het kost! Gelukkig is het een soort Simba en is hij heel lief. Lin noemt hem Bloempje….arme leeuw.
Hiermee beginnen Ling Lin’s avonturen door het spel van Koning Arthur!


Weiwei Zhang is de auteur voor Night Fantastic Knight. Ze is beter bekend onder pseudoniem Vivibear. Naast deze geweldige Manhna heeft ze ook andere hele leuke verhalen getekend . A Journey to the Past is hier ook een van. In 2009 kwam Vivibear in de top 20 terecht van beste Chinese internet schrijvers en werd een van de best verkopende schrijfster in de Chinese romantiek genres. Jammer genoeg zijn er maar twee titels vertaald naar Engels. Dat zijn de titels die ik net heb vernoemd.  De vertalen zijn gemaakt voor Mystic Crescent Scans die een hoop chinese en koreaanse titels vertaald. Ze vertalen ook een hoop webtoons.

Je kan 160 hoofdstukken vinden van Night Fantastic Knight op de bekende Manga sites (mangafox etc) en ze lopen nog op! Erg spannend >\\\<!

Als je iets anders wilt is deze fantasierijke manhna een echte aanrader! In het begin vind je de heldin misschien een beetje lomp. Maar uiteindelijk is ze toch een echte heldin en sta je aan haar kant!

Laat je verassen door dit romantische sprookje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!