Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Geten no Hana is een otome game voor de psp. Het spel kreeg zoals vele ook een manga.Vertaald als the Flower under the Sky is Geten no Hana zeer vermakelijk!

Uit de dorp Iga komen de sterkste en best getrainde ninja’s uit heel Japan. Kunoiichi Hotaru is een van de weinige vrouwelijke ninja’s. Ze krijgt het verzoek om naar het kasteel van Oda Nobunaga af te reizen en in te breken. Een makkie voor een ninja. Diegene die het verzoek gaf is niemand minder dan Nobunaga’s rechterhand Mitsuhide Akechi. Hotaru is een meester in vermommingen en komt met de dekmantel als Mitsuhide’s zus. Vermomt als Kikyou krijgt Hotaru nog een missie van Mitsuhide, ze moet erop letten dat er ’s nachts geen vijandige spionnen in de buurt van Nobunaga komen.

Steeds meer twijfels komen bij Hotaru naar boven. Een shinobi mag geen twijfels hebben en moet alleen maar luisteren naar orders van de meester. Dat weet Hotaru ook maar toch speelt er naast de twijfels meer. Wat zit haar in de weg?

De meeste otome spellen zijn alleen voor de Sony PSP. Best jammer. De makers van Geten  no Hana is Ruby Party, een zijtak van bedrijf Koei. Die zijtak is gespecialiseerd in het maken van romantische avonturen games waarbij vrouwen de hoofdrol hebben. Het leuke aan Ruby Party is dat het team bestaat uit alleen maar vrouwen , ze krijgen wel hulp van programmeurs en andere. Maar vrouwen hebben de beste kijk op dit soort genres toch?

Hun focus is dat de verhalen dit voor komen in de hun spellen voor alle leeftijden is , voor zowel dames als heren leuk is en er geen obscrene dingen te vinden zijn. Het blijft redelijk onschuldig met een knipoog waarbij je hart smelt bij het lezen! Geten No Hana past ook prima in dit hokje.

het is wel wat donkerder dan andere verhalend van deze makers. Des al niet te min is Geten no Hana mierzoet , speels en avontuurlijk met hier en daar een grap.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!