Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Waarschijnlijk dacht je dat deze tekenfilm niet uit japan kwam. Ik dacht dat ook niet, sterker nog ik dacht dat geheel uit Nederland kwam.

Dat is allemaal niet waar. En het komt 贸贸k niet uit Japan. Waarom dan in de Gouwe Ouwe reeks? Dat zal ik je eens vertellen 馃槈

Het lijkt niet op een Anime

Wickie de Viking is een tekenfilmserie is gebaseerd is een op een Zweeds boek. Vicke Viking werd in 1963 geschreven door de Zweedse schrijver Runer Jonsson. Het gaat over kleine Viking Wickie die in een dorp vol Vikingen woont. Hij is de zoon van de grote baas die het dorp leid. Ze gaan vaak samen op reis en op avontuur.
Heel veel namen worden van de dorpelingen niet of amper genoemd en alle Zweedse namen zijn verandert in redelijk Nederlandse, van Zweeds kan ik echt niks maken helaas. Dus misschien was het hier geen overbodige luxe om dat te veranderen..Veel zullen ook denken (waaronder ik) dat Wickie een zij was i.p.v. van een hij. Maar je komt erachter dat Wickie inderdaad een jongen is omdat zijn vader hem altijd ‘mijn jongen’ noemt. Simpele maar effectieve dingetjes!

De tekenfilm is van Japans-Duits en Oostenrijkse origine. Daarom is het wel voor een deel Anime (animatie). Het werd in 1974 ook uitgezonden in alle drie de landen. In Nederland kwam Wickie een jaar later op de televisie. Twintig jaar later werden alle afleveringen herhaald. Eerlijk gezegd keek ik zelf n贸贸it naar Wickie de Viking. Het was me broer die altijd keek. Waarschijnlijk daardoor dat ik het ken, anders denk ik niet.

Vandaag de dag is er een 3D versie van de tekenfilm op de tv. Ik weet niet wat ik ervan moet vinden. Beetje nep denk ik xD. En op de een of andere manier vind ik het ook iets hebben met Asterix en Obelix. Vraag me niet waarom. Ik denk dat het komt door de Vikingen die iedereen die met iedereen ruzie zoekt en dat Galli毛rs die de Romeinen continu de hersens uitmeppen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!