Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

De Bende van vijf! In Nederland was deze serie een veel groter succes dan in de Verenigde Staten en Japan!

In het Japans heet de serie Go! Go! Itsusugo land! en staat het leven van een vijfling centraal.

In het Japans heet de familie Morino maar wij kennen ze als
Karl,Kristal,Harold,Karly en Austin Miller is een vijfling met allemaal een andere karakter. Karl is hiervan de oudste en neemt daarom ook alle verantwoordelijk op zich. Austin is de kleinste en wilt heel graag een super detective worden als hij later groot is. Als er iets gebeurt vliegt zijn bloempot kapsel omhoog en verandert in een felgekleurde hanenkam. Karly is dol op dieren en wilt ze graag allemaal redden! Als het maar geeb kikker is, daar is ze als de dood voor. Harold is de nerd van de 5, hij leest het liefst álles! Zijn droom is om een Nobelprijs naar binnen te slepen. En dan nog Kristal, die heel graag zangeres wilt worden en vind dat ze prachtig kan zingen (niet dus). De leukste vijfling op tv!

Deze leuke serie kwam op Fox Kids wat erna Jetix werd en er werden nog wat filmpjes herhaald op Disney Channel. Hier werden alle  50 afleveringen uitgezonden, een wonder! Elk filmpje duurde zo’n 10 á 12 minuten.

De bende van vijf is niet gebaseerd op een manga zoals vele Animes dat wel zijn. Het is heel uniek dat een tekenfilm uit de losse pols is gehaald.

In heel Europa werden eigen dubs gemaakt van Italië tot aan Rusland. De vijfling veroverde ieders hart! Hier kan je wat filmpjes op YouTube vinden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!