Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Vele Manga’s zijn gevestigd in de bekende Edo periode van Japan. De periode waarin alles veranderde. Seirou Opera begint haar verhaal hier.

Dochters en zonen van samurai families hadden vaak meer status als gewone families. Akane is de dochter van zo’n samurai familie. Al haar familieleden zijn overleden of verdwenen en Akane kan nergens heen. Ze heeft geen andere keuze dan haar lichaam te verkopen aan een bordeel. Vele jonge vrouwen hadden geen andere keuze dan deze en Akane komt terecht in een bordeel in Yoshiwara.

Akane is nog jong en gaat in opleiding om Courtesan te worden, een hoger rank in de prostitutie. Vele opstakels en vijanden staan in haar weg waaronder veel jaloerse jonge vrouwen.

Op een dag vraagt een van hogere prostituees aan Akane aan ze in staat is om een klant aan te trekken met haar schoonheid. Vol goede moed gaat ze de opdracht aan! En het lukt! Tenminste tot zeker hoogte. Ze trekt een raar uitziende man aan die naar binnen wandelt. De man merkt Akane op en zegt dat hij er alles aan zal doen om haar vrijheid te kopen.

Maar vrijheid koop je toch niet???

Mangaka  Sakurakouji Kanoko maakt met deze titel weer een leuke maar ander verhaal! Naast haar populairste manga Black Bird is Seirou Opera in een andere setting en meer realistisch. En fantasie wezens zijn niet aanwezig! Het is ook een beeld van het vrouwen leven van de 19de eeuw.

Hoofdpersonage Akane is een voorbeeld dat laat zien dat je als je niks hebt ook best voor jezelf op moet komen. Deze manga is ook wat luchtiger dan Black Bird. Wat meer aan de komedie genre en onschuldige liefde en flirts.

Liefde is de enige bezitting die je tenslotte hebt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!