Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Een geniale Anime en manga die je blijft verbazen en verrassen!

Hellsing is een manga geschreven en getekend door Kouta Hirano. In 1997 begon deze Manga zijn reis tot aan 2010. De anime moest er gewoon komen!


The Royal Order of Protestan Knights is een geheime orde gespecialiseerd in het verwijderen en afmaken van bovennatuurlijke dreigingen. Deze orde staat beter bekend als Hellsing. In het dorp Cheddar ( niet de kaas) worden steeds meer dorpelingen verandert in ghouls.

Daar moet wat aan gedaan worden! Een nieuwe klusje voor de orde om de boel weer van de straat te vegen. De leider van de Hellsing orde , sir Hellsing zelf stuurt zijn beste man hierop af. Wetend dat hij het klusje zal klaren.

Tot uw dienst! Tot zeker hoogte…

De super sterke vampier Alucard krijgt deze taak. Gewapend met alleen een klein pistool gaat hij op pad. De situatie in het dorp verslechterd met het uur en een politie agente raakt verstrikt tussen alle zombies en andere bloeddorstige wezens.

Alucard ziet haar en vind het eigenlijk best sneu voor haar , hij weet dat ze zo verwond is dat ze elk moment kan sterven. Alucard geeft het meisje dat Seras Victoria heet twee keuzes : of ze gaat dood aan haar verwondingen of ze laat Alucard toe om haar in een vampier te veranderen.

Seras kiest optie twee en wordt lid van de orde. Ze wordt een dienaar en handlanger van Alucard in de strijd tegen de zombies.

Alucard is eigenlijk een eeuwenoude vampier van echt eeuwen oud. Zijn echte naam is eigenlijk Dracula en hij is nooit doodgaan of vermoord. Het wel bekende verhaal heeft in de fictieve manga een iets andere wending. Alucard ging in dienst bij Mr. Van Hellsing en is ook dienaar van alle nakomelingen van deze familie.

De setting van Hellsing is niet in Japan maar in Engeland. Daarom zijn een hoop namen niet Japans maar brits ?. De tijd waarin alles afspeelt is rond de tweede wereldoorlog in 1939-1945.

Te cool om te negeren.

Als je niet van horror genres houdt (zoals ik) kan je deze manga/anime echt niet overslaan. Ik ben echt een watje als het gaat om horror verhalen, films enzovoorts. Maar Hellsing is echt zo gaaf dat overslaan absoluut geen optie is! De coole personages laten je vergeten dat ze op zoek zijn naar zombies en andere wezens die het daglicht niet kunnen verdragen.

De anime telt dertien afleveringen. Niet al te veel maar genoeg om door het verhaal te racen.Er kwam 1 spin-off genaamd Hellsing Ultimate , die laat je het verhaal zien in maar drie afleveringen. Het is wat je liever hebt.

Wees maar blij dat je geen zombie of wat anders bent!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!