Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Gebaseerd op het boek van Johanna Spyri kreeg Heidi ook haar eigen Japanse versie.

Arupusu No Shoujo Haiji werd de titel en betekende letterlijk Heidi , het Meisje uit de Alpen. Het verhaal speelt zich af in Zwitserland en de vijfjarige Heidi woont daar samen met haar tante. Als haar tante ineens werk vind in Frankfurt Duitsland dropt ze Heidi bij haar grootvader.

Opa Alp woont in een klein chaletje in de Alpen. Heidi vind het allemaal maar niks. De dorpelingen van het kleine gehucht ietsje verder op zeggen altijd dat Opa Alp een norsige oude man is. Dat is hij oud is oke, maar hij is alles behalve nors! De opa is juist wel goedaardig! De dorpeling vonden ook dat de tante van Heidi enorm gek geworden was. Zeker omdat zij Heidi bij deze opa achterliet. Ze denken dat ze daar slecht behandelt zal worden…Maar wat niet weet wat niet deert!

Heidi leert vele mensen kennen, o.a. Peter en zijn moeder Brigitte. Zij komen elke dag langs met hun kudde geitjes. De tante van Heidi komt na drie jaar ineens weer terug. Ze besluit dat het beter is voor Heidi om weer met haar mee te gaan. Beide reizen af naar Frankfurt waar ze de familie Sesemann ontmoet. Heidi ontmoet ook het personeel wat er rond loopt : huishoudster Tinette afkomstig uit Frankrijk en butler Sebastian. Nee niet de butler Sebastian uit Black Butler ;).

Heidi ontmoet ook Clara, de dochter van heer Sesemann. Ze kan niet veel omdat ze invalide is. Heidi en Clara worden al snel allerbeste vriendinnen. Er is een iemand met wie HEidi het minder kan vinden ; de rare gouvernantes van Clara. Ze vind Heidi maar ongeschoold voor Clara en vind ook haar naam helemaal niks. Heidi zelf trekt zich daar weinig van aan. Ze heeft op haar eigen problemen toch? Want ze krijgt steeds meer heimwee en wilt terug naar haar opa.

Steeds meer heimwee komt er om te hoek kijken en na een paar jaar mag Heidi dan eindelijk terug naar huis! Een jaar later komt Clara haar opzoeken en leert daar uiteindelijk erg veel, ze zal daar ook weer leren lopen dankzij Heidi!

In Nederland kwam de Anime in 1981 op de buis. Een kwam een volledig Nederlandse cast voor het inspreken van de stemmen. Er kwam ook een Vlaamse versie en casting. Heidi was te zien op de AVRO en kwam elke week op een andere dag. Dat had te maken met onregelmatige uitzend tijden. Wel kwam de serie altijd ’s avonds.

Studio 100 deed in 2011 een nieuwe poging om Heidi uit te brengen. De Franse versie werd gelaten voor wat het was. Zelfde gold voor de Nederlandse versie.

Toerisme en stomme Gintama!

Vandaag de dag is Heidi nog steeds onwijs populair in Japan. Zo populair dat veel Japanse toeristen naar de Zwitserse Alpen op vakantie gingen!

En ja hoor ook en Anime Gintama kon het NIET laten om een parodie te maken van Heidi….genaamd Peidi, girl of the nopes …als je Gintama kent weet je alweer genoeg….

Of het nou nederlands is of Duits,Japans maakt niet uit! Heidi is en blijft een klassieker in elke taal!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!