Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Yasumi zeurt al jaren met dat ik deze Anime moest gaan kijken. ‘Meh.’ dacht ik … ‘OOIT.’  Vooruit dan maar omdat jij het bent. Natsume’s Book of Friends of beter gezegd Natsume Yuujinchou laat een schattige maar leuk indruk achter over Natsume en zijn koppige maatje Nyanko-Sensei.

Takashi Natsume weet niet beter dan dat hij de gave bezit om geesten en andere bovennatuurlijke wezens te zien. Die gave heeft hij geërfd van zijn oma Reiko Natsume. Toen zij stierf liet ze hem haar ‘book of friends’ na, een boekje waar de namen van geesten instaan. Zij waarvan hun naam erin staat is gedoemd Natsume te dienen als hij dat wilt. Reiko maakte de contracten,maar Natsume wilt er liever vanaf. Hij verwijdert de namen 1 voor 1 uit het boek. Niet alle geesten zijn uiteraard lief of vriendelijk, sommige geesten rekenen liever af met Natsume.

Natsume Takeshi is een 15-jarige scholier die zijn dagen zo normaal mogelijk probeert door te komen. Het gaat moeilijk als je continu dingen ziet die andere niet zien..Natsume’s ouders zijn toen hij jong was overleden. Hij werd achtergelaten bij familie en steeds moest hij verhuizen. Ook werd hij vaak voor leugenaar uitgemaakt omdat hij dingen zien die andere niet zien. Nu woont hij bij familie van zijn vaders kant waar hij gelukkig is. Natsume is heel vriendelijk en kan zich ergeren aan Nyanko-Sensei.  Wat vaak leid tot een knal op zijn kop.

Op een mooie zonnige dag loopt Natsume naar huis en spot hij een kleine shrine langs de weg. Bij die shrine staat een schattig geluks-katten beeldje. Dat geluks beeldje is alleen geen beeldje….maar een dikke ‘Maneki-Neko’ geluks kat met de naam Madara.
Hij wilt graag de book of friends hebben van Natsume (die hij weigert te geven) en dus blijft Madara bij hem in de buurt. Natsume geeft hem de naam Nyanko-Sensei.


Nyanko-sensei is koppig, ongeduldig , ergert zich snel aan dingen, een vreetzak, een grote fan van alcohol en dan met name saké en moet nog wennen aan het kat zijn. Madara is namelijk een sterke vos-achtige youkai in zijn oorspronkelijke vorm. Maar neemt de vorm van een lucky-cat aan. Waar Natsume gaat is Madara ook, hij zal het niet toegeven maar Nyanko-sensei vind Natsume toch eigenlijk best wel aardig.

Zelf had ik van Yasumi al gehoord dat Madara een gestoorde idioot is en vaak uit zijn dak gaat. Natsume had ik heel anders voorgesteld; heel klungelig, bang voor alles, stoort zich aan alles etc. Maar misschien ben ik de vrouwelijke heldinnen wat meer gewent…

Natsume Yuujinchou is een leuke, komische serie met alledaagse dingen maar toch ook weer niet. Het heeft een bepaalde charme waar je niet onderuit kan!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!