Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Er zullen niet veel mensen zijn die deze Anime niét kennen. Diegene hebben al die jaren onder een steen gewoond. Ik heb het natuurlijk over Yu-Gi-Oh. Ik hield het zelf alleen bij het kijken van de Anime..

Yugi Mutou is een middelbare scholier die erg klein is voor zijn leeftijd. Hij houd erg veel van spelletjes, net als zijn grootvader die een eigen winkel vol met spelletjes heeft. Hij leert van zijn opa het kaartspel ‘Dual Monsters’ dat Yugi weer leert aan zijn beste vriend Joey Wheeler. Yugi is verbonden door de millenium puzzel met de geest die er in woont. De andere ‘Yugi’ is een meester in het spelen van spellen.  Samen met zijn beste vrienden gaat Yugi de strijd aan met de grootste bullebakken van het spel!

Hoe Yugi aan de puzzel komt en hoe hij zijn beste vrienden ontmoet, wordt in de eerste serie bekent gemaakt.

Die serie is nóóit in het buitenland uitgezonden. Voor ons is YGO, Dual Monster de eerste serie van de reeks.Alle namen zijn van de originele naar Engelse namen verandert.
Alleen Yugi Mutou’s naam is hetzelfde gebleven samen met die van Seto Kaiba. Vele zullen de Japanse namen niet eens kennen, hier toch even een lijstje:

Het originele verhaal verscheen op papier van 1996 tot 2004 door auteur Kazuki Takahashi. Zijn verhaal over het kaartspel bleek zo’n succes te zijn dat de eerste Anime in 1998 in Japan verscheen.

De datum wanneer de serie naar Nederland kan ik niet echt meer herinneren of achterhalen maar het zal wel niet lang erna zijn geweest. De serie kwam toen op Jetix, nu wordt hij uitgezonden op het digitale kanaal van Nickelodeon. Waarvan ook alleen de eerste 3 seizoenen. De 2 seizoenen erna zijn nooit in Nederlands uitgezonden zoals met vele tekenfilms…ook spin-offs en films zijn hier nooit uitgezonden.

Ook vrij snel kwam het kaartspel en andere merchandise naar Europa. Ik deed daar niet aan, omdat ik echt helemaal niks van snapte. Maar ik keek graag naar hoe mijn broer het spel speelde.Zelfs nu snap ik nog helemaal niks van . Dat kwam misschien ook omdat ik er niet heel erg interesseert in was. Wel waren er monstertjes en coole spreuken waar ik mijn voorkeur aan had. Schattige, fluffies, draken enzovoort.

Nu nog steeds is Yu-Gi-Oh in alle opzichten immens populair. In 2015 kwam van de originele Dual Monster serie een remaster, tot nu toe alleen in Japan uitgezonden. Maar via Crunchyroll zijn sinds 11 Juni 2015 wel Engels ondertitelde afleveringen te zien. De laatste film met de originele helden is van vorig jaar.

Kortom, Yu-Gi-Oh is nog lang niet over! Gelukkig maar! Want ik kan er geen genoeg van krijgen 😉 tenminste van de originele serie

 

It’s Time to Duel!

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!