Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Omdat de slimme ik eerst dacht dat Vampire Knight bést wel sprookjes achtig kon zijn. Helaas is dat niet waar.
Vampire Knight is een soort Twilight achtig verhaal zonder weerwolven en met redelijk normaal uitziende vampieren.

Hino Matsuri bracht Vampire Knight de manga in 2004 uit. De manga kent vele gezichten tot het zijn einde naderde in 2013. Van het gehele verhaal zijn 2 Anime seizoenen gemaakt :
Vampire Knight & Vampire Knight Guilty. Omdat Guilty werd uitgebracht toen de manga zijn einde nog lang niet had benadert, werd er een alternatief einde geschreven voor de serie. Dat werd wel en niet gewaardeerd. Naar mijn mening is het hoe je het bekijkt en hoeveel fan je bent…..?

Vampire Knight speelt zich af op Cross Academy, een elite school voor de rijken en….wel voor vampieren. Dat is alleen geheim voor het gewone volk, zij volgen overdag les en de vampieren volgen deze ’s nachts.
Hier woont ook de heroine Yuki Cross en Kiryuu Zero, zij hebben naast de gewone lessen ook de taak dat alles soepeltjes verloopt in de overgang van dag naar de nacht.
Rond de avond klok voordat de zon onder gaat verzamelen zich honderden tiener meisjes bij de hekken. Met allemaal om maar 1 reden : het zien van de vampieren (in hun ogen gewoon mensen) en dan vooral het hoofd ervan. Kuran Kaname, het hoofd van alle vampieren is de ogen van vele meisjes het prins op het witte paard.

Yuki weet echter beter net als Zero. Yuki valt als een blok voor hem en Zero kijkt toe vanaf de zijlijn (met tegenzin). Cross academy wordt soort van bestuurd door ‘chairman’ Cross , het verstrooide schoolhoofd en de adoptie vader van Yuki.

Het zijn de kleine personages die het leuk maken.

Yuki is niet degene die alles interessant maakt vind ik. dat zijn Zero, Kaname en zijn gang van vampieren en het schoolhoofd. Waarom? Yuki is gewoon een enorme doos…ze is klungelig, niet al te slim, heeft Zero nodig om zich zelf uit de pinarie te houden enzovoort. Arme Zero…
Maar omdat Yuki een verleden deelt met zowel Zero als met Kaname dat tot het einde van de serie nog steeds voor de helft een mysterie blijft delen de drie een aparte band.

Als je denkt alles te weten aan het einde kan ik je teleurstellen. Dat gebeurt jammer genoeg niet. Toch zijn er vele fans die deze serie met Twilight vergelijken. Enorm jammer, er valt niks te vergelijken….dan is Vampire Knight toch echt meer normaal en leuker dan Twilight met al dat neppe gedoe.

Team Zero VS Team Kaname
Yasumi is kamp Zero (zegt ze) nou ik LEKKER niet. Ik ben eerder

Team Kaname omdat…..ja waarom

eigenlijk denkt na oh ja omdat het een onwijs lekker ding is PUNT UIT. steekt tong uit naar Yasumi

Zero en Kaname zijn zowel vriend als vijand. Ze zullen alles doen om Yuki te beschermen tegen alles en zichzelf. Tot grote ergernissen van mijzelf en vele andere in de serie. Deze 2 plus vele bijrolletjes maken de serie juist leuk om naar te kijken. Het schoolhoofd brengt een hoop humor alleen al met zich mee samen met wat mede vampieren die zich af en toe nog wel eens vervelen.
Zij houden de serie drijvend en houden je ook aan de serie geplakt. Anders zou je wel erg snel afhaken…

Vampire Knight Memories

Na het einde van Vampire Knight kwam het vervolg uit ; Vampire Knight Memories. Ook hierover waren de meningen verdeeld , een hoop vonden dat dit beter niet had moeten komen. Het verhaal was af en klaar.
Vampire Knight Memories speelt zich een paar jaar later af nadat iedereen is afgestudeerd en Cross Academy heeft verlaten. Hoe vergaat het hun nu? Hoe gaat met het (natuurlijk) Yuki, Zero en met Kaname? In dit vervolg kom je daar o.a. achter! Tenminste…als je alle hoofdstukken in het Engels hebt.

 

 

error: Content is protected !!