Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Tijd voor een manga review! Hoop manga’s komen nog niet ten einde. Het gaat altijd langzamer als je online leest helaas. Deze week liep Usemono Yado ten einde. Het 18de en laatste hoofdstuk werd dan eindelijk online gezet! Een sprong in de lucht voor mij ?

Usemono Yado van auteur Hozumi is een tragisch,mooi en romantisch verhaal waarbij je een hoop vraagtekens zal hebben. Deze Shoujo Manga is juist heel uniek in zijn soort.

‘Tragisch maar mooi’

156613lEr was ooit een herberg midden in de ongerepte natuur. Niet zomaar een herberg natuurlijk , dat is het hem nou juist!
Mensen die overlijden en nooit hebben kunnen vinden wat ze wilde in hun leven komen hier terecht.
De poortwachter zal je vriendelijk verwijzen naar de herberg achter de poort.
De ‘landlady’ zal je verder helpen zodra je je plek in de herberg gevonden hebt. Tenminste, ik vond het juist een ontzettende secreet van een landlady. Maar zo gaande je verder leest kom je er ook achter waarom ze zo is. Alle mensen die er komen hebben een tragische achtergrond en/of gebeurtenis meegemaakt. Maar zodra ze hebben gevonden wat ze zochten , kunnen hun zielen in vrede rusten. De ware taak van de herberg.

Deze manga is niet zo heel lang. Maar net lang genoeg om lekker te lezen als je even niks tecover doen hebt. Omdat het verhaal heel anders en uniek is vergeleken met andere shoujo manga’s , blijft het een verdrietig maar heel interessant verhaal en blijft het je ook boeien tot het einde.
Jammer genoeg was ik niet zo heel erg gecharmeerd van het einde. Wel kort ,krachtig en vol met alle antwoorden die je zoekt tijdens het lezen. Maar ieder zijn eigen smaak met eindes toch? De tekenstijl van deze auteur is apart,realistisch en gewoon prachtig. Alles behalve rommelig wat ik bij sommige manga’s wel eens vind. Bij Usemono Yado is dat totaal het geval niet, gelukkig ^^.
Het perfecte maar tragische romantische verhaal. Dat je van het begin tot eind raakt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!