Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Hakuouki Shinsengumi Kitan is een populaire, historische shoujo-serie die gebaseerd is op de otome games van Idea/Design Factory. Ik ga het alleen niet hebben over die serie…nee, ik ga het hebben over de chibi versie!

Je hoeft de originele serie niet te kennen om Hakuouki: Otogisoushi te kijken, al hebben sommige gedragingen van de personages dan wel meer logica. Tenminste. Dit is chibi waar we het over hebben. Klein, schattig en onschuldig. Geen actie, bloedstollende scènes en tranentrekkers, maar gelukkig alleen maar grapjes en grolletjes. Anders zou het geen chibi zijn!

 

De meeste personages uit Hakuouki komen voorbij. Het meisje, Chizuru Yukimura, is er uiteraard bij. Het is een 16-jarig, ietwat klungelig meisje dat op zoek is naar haar vader. Klungelig met een grote ‘K’, want ze ziet alles wat kaal en rond is aan voor haar vader. Zo gaan we nooit achter komen waar haar vader echt uithangt…

Chizuru woont tijdelijk bij de Shinsengumi, één van de bekendste groepen samoerai uit de Japanse geschiedenis. In de serie trekt ze op met een aantal van de bekendste personages. Ik ben blij dat ze allemaal weer dezelfde stemmen hebben <3

Hakukouki: Otogisoushi is een schattige toevoeging als je al bekend bent met de anime. Zo niet, geen nood! Je kan makkelijk met deze chibi zijtak van de serie beginnen. Er zit weinig verhaallijn (zeg maar gerust helemaal niet) in en er valt niet echt iets te snappen. Het gaat meer over de alledaagse onderwerpen die Japan typeren!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!