Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Een Frans Sprookje in mijn ogen. Maar sprookjes staan erom bekend dat ze niet altijd mooi en positief waren. Tenminste de originele van Andersen en van Grimm.

Terug naar 1972 toen het originele verhaal uitkwam. Dat is al even geleden maar dat maakt voor mij nooit uit, als een verhaal goed is dat maakt het niet uit hoe oud het is :). De manga werd uitbracht door Riyoko Ikeda die tevens ook de auteur is. Het totale aantal boeken die werden uitgebracht waren maar liefst 10 stuks. Omdat het altijd even duurt voor er een Anime uitkomt van het verhaal kwam in 1979 pas de tv-serie. Gelukkig kwam hij er! Met maar liefst 40 afleveringen om naar te kijken ^^.


We gaan naar Frankrijk tijdens de Franse revolutie. Een deel van de geschiedenis wat mij nooit aansprak. De wel bekende Marie Antoinette was toen koningin van Frankrijk.Zij heeft geen grote rol in dit verhaal verder en het focust meer op de hoofdpersoon Oscar Francois de Jarjayes. Dat is niet de echte naam en die wordt nooit genoemd. Oscar is in het echt een vrouw die zich als man voordoet in opdracht van haar vader. Hij heeft 6 dochters en wilde altijd graag een zoon hebben. Hij besluit daarom om de jongste dochter op te voeden als een man.
Daarom moet Oscar trainen in de kunsten van schermen, zwaardvechten en paardrijden.

Eenmaal volwassen is Oscar de commandant in leiding van de veiligheid van Marie Antoinette en de koninklijke familie. Naarmate het verhaal vordert komt Oscar erachter hoe het land geregeerd wordt. En dat het niet goed is het Franse volk zelf. Omdat later is gebleken dat Marie Antoinette een affaire had met een Zweedse graaf  gaf het vele negatieve roddels,reacties en meer in Frankrijk. Oscar is verplicht om de graaf het land uit te zetten vanwege alle ophef en de reputatie van de koningin.

Eenmaal weg raakt Marie Antoinette in liefdesverdriet. En omdat een beetje te verlichten spendeert ze al haar geld aan kleding en juwelen. Uiteraard doet dat het land ook geen goed. Iedereen die een beetje opgelet heeft met geschiedenis weet ook dat de val van de Bastille en alle andere belangrijke evenementen hier in voor komen. Maar met wat fictieve personages erin gevoegd zoals Oscar en haar vrienden :3.


Omdat het verhaal anders is dan anders kreeg de seriein 1979 de film Lady Oscar. Ook in 1990 kwam er een film. De Rose of Versailles : I’ll Love you For as Long as I live kreeg de film als titel. Lady Oscar is een live-action en de tweede gewoon een animatie.
er kwamen ook musicals en andere merchandise. Dat was geen wonder natuurlijk sinds Rose of Versailles de 14de best verkopende Manga aller tijden is.Met meer dan 12 miljoen boeken in Japan alleen al! Vele werden geïnspireerd door dit verhaal en daardoor kwamen meerdere manga’s als paddenstoeltjes uit de grond.

Deze manga verdient het allemaal!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!