Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Een meer schattige manga dan deze bestaat haast niet! Hiyokoi is zo snoezig dat je ervan smelt!

Hiyokoi is het omgekeerde van Lovely Complex maar dan minder idioot en meer romantisch. Moe Yukimaru tekende 14 boeken van dit leuke verhaal en later kwam er ook een Anime. Jammer genoeg kan ik hem nog nergens kijken :(.


Nishiyama Hiyori is een erg kleine jongedame van 15 jaar. Ze begint dit jaar aan de middelbare school en met maar liefst een lengte van 1,40m erg klein. Ze is zelfs kleiner dan ik! Door een ongeluk in haar jeugd is ze gestopt met groeien. Klasgenoten zien haar als verlegen maar schattig. Door haar kleine formaat is ze bang dat ze gepest zal worden en vind het lastig om nieuwe mensen aan te spreken en vrienden te maken.

Het andere uiterste is Hirose Yuushin. Hij is bijna 2 meter lang en in Hiyori’s ogen(+die van mij) een reus. Hij merkt de kleine Hiyori gelijk op en vind het op zich best grappig dat ze zo klein is. Hij praat met iedereen en maakt snel vrienden ten op zichte van Hiyori. Ondanks dat worden ze toch vrienden en al snel wat meer dan alleen vrienden! Hiyori krijgt al snel een oogje op Yuushin. Zijn favoriete hobby is slapen en eten tijdens de les. Een grote ergernis van haar! Yuushin is erg populair op school maar heeft het liefst geen vriendin. Afspraakjes weigert hij zo vriendelijk mogelijk zodat het minder erg lijkt (right..). Uiteindelijk wordt hij ook verliefd op Hiyori maar houd dit redelijk geheim voor iedereen. De twee worden pas een koppel in het tweede schooljaar.

Terwijl je leest zwijmel je weg bij de lieve acties van Yuushin voor Hiyori. Of als je Hiyori’s snoezige kat Puipui ziet. De kat is gevonden door Yuushin op het school terrein en Hiyori besloot het beestje te houden. Hiyori’s beste vrienden zijn ook een beetje raar maar wel leuk, omdat Hiyori zelf zo verlegen is lossen haar vriendinnen dat op door haar meer te betrekken bij dingen en meer zelf te laten ondernemen.

In 2010 kwam de Anime maar er werd verder niks over vermeld, jammer genoeg. Ik hoop hem nog te kunnen zien. Voor nu moeten we het doen met de Manga!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!