Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

De Final Fantasy X-2 HD remaster spin-off genaamd Last Mission was weer een uitdaging en spelen waard! Yasumi weet nog steeds dat me geduld op was als ik nog maar op de helft was…

 

Voorheen was Last Mission alleen verkrijgbaar in Japan. Maar met de nieuwe release van de remaster versie van Final Fantasy 10 en 10-2 (X in het Romijns) werd zowel Last Mission en alle scenes die alleen in de japanse versies van beide spellen te zien waren ook in Amerika en Europa uitgebracht! Dubbel YAY als grote fan dus!
Last Mission speelt zich af 3 maanden na de gebeurtenissen van Final antasy 10-2. Yuna, Rikku en Paine gingen na dit verhaal allemaal hun eigen weg. Maar niet voorlang! De meisjes krijgen alledrie een brief waar zowel instructies en locaties instaan beschreven. Omdat ze denken dat er misschien wel wat waardevols te halen valt gaan ze allemaal naar de zogeheten Iutycyr Tower. Vraag me niet hoe je dat uitspreekt want ik heb geen idee….?.

De speler krijgt controle naar 1 van de meisjes naar keuze. En klimt daarmee langzaam aan naar de 80ste verdieping van deze toren. Het heeft mij echter aardig wat tijd gekost! Niet te vergeten geduld…

 

Verandering van Gameplay
De gameplay van deze coole spin-off is iets aangepast. Ik moest er aan wennen maar ben zeer te spreken over deze leuke manier van spelen! Je vind allerlei spullen die je erg goed kan gebruiken tijdens je klim. Het enige grote nadeel vind ik dat je inventory héél snel vol is. En dat je dus spullen die je wilt gebruiken moet gaan lozen..
Tijdens je klim naar de top kom je natuurlijk de bekende monsters uit het spel tegen.Gewoon neer slaan! Daarmee ga je namelijk level’s omhoog die je écht moet hebben! De monsters en speler hebben om de beurt 1 actie. Je kan ervoor kiezen om hem over te slaan maar wáárom zeg ik je?! HECK NO! To the top!

Om de 10 level’s krijg je een cut-scene met de 3 meisjes en hoe zij in het leven na Final Fantasy 10-2 staan, hun meningen en wat ze tot nu toe van de klim in de toren vinden. Leuke feitjes en dingetjes om te weten! Ik vond het namelijk niet leuk om mijn favoriete girlpower team vaarwel te zeggen na de eindbaas ?.
Ik ben dus zo blij dat Square Enix heeft besloten dit geweldige deel ook voor ons uit te brengen! Ik ben u eeuwig dankbaaaaar!!! Gullwings it’s showtime!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!