Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Zelden waren er Anime die mijn hele dag besteding op slokte, me gek maakte , me liet gillen tegen Yasumi en me beeldscherm, me liet stuiteren door de hele kamer , me liet janken ,kwaad liet worden en waarschijnlijk nog wel meer. Me arme Poyo knuffel is behoorlijk geplet door mijn grip der fangirl modus..

 

Het tweede deel van de populaire serie Noragami, Noragami Aragoto! Verscheen een jaar later in 2015. Het verhaal gaat verder waar het eerste deel is geëindigd. Yato, die oenige god in een trainingspak, Yukine zijn ‘Divine weapon’ en Iki Hiyori, inmiddels een leerling van de hoge school zijn weer voorbereid op van alles en nog wat!
Tenminste….Yato heeft zijn grote droom om een eigen tempel te hebben nog niet opgegeven en gaat vooral verder met het verzamelen van muntjes die hij krijgt voor het vervullen van andermans wensen!
Samen met Yukine en Hiyori gaat naar potentiele ‘klanten’ die vast wel 5 yen kunnen missen. Helaas echter zal Yato’s werk moeten wachten, er staan weer gevaarlijke missies voor de deur als er weer Fantomen overal en nergens opduiken in de stad. Ook godin Kofuku en haar trouwe vriend en wapen Daikoku-san zijn er weer bij! Super blij! Die twee zijn zóóóó schattig samen! <3. Maar dat vind ik wel van meer personages in deze serie >\\\<.
Vrijwel alle personages die je tegen kwam in Noragami seizoen 1 komen allemaal weer terug in seizoen 2.

Bishamon , de god van de oorlog

Yep, ook de grote bitch (wat ik ten eerste vond xD) is terug in de serie! Maar ik was ontzettend verrast met een hoop dingen nu heel veel van haar leven & verleden duidelijk werd. Nu vind ik haar niet zo stom en vervelend meer ? maar eigenlijk best wel kick. Ook al haar sidekicks zijn best leuk en niet zo heel super dommig. Maar eigenlijk vind ik ze allemaal vrij normaal als ik het moet vergelijken met Yato zelf ?

Yato laat vele verrassende kanten zien in dit seizoen. Ook zal je hem veel beter gaan leren kennen. Yukine zal zijn ruggengraat en sterke kant ook meer gaan laten zien en Hiyori zal haar kwetsbare kant ook meer showen. Ik ben zó dol op deze 3! ?Maar ook heb ik wat meer kijk op andere personages gekregen. Mocht je denken dat Noragami alleen maar lachen is, heb je het goed mis! De serie heeft juist een hele coole serieuze kant! Seizoen is net als 1 in 2 delen opgesplitst, je kan het ook hoofstukken noemen.

Het eerste deel gaat over Bishamon , haar leven ,verleden en haar familie. Het tweede deel gaat over Yato zelf. We weten nog altijd maar weinig over hem, maar daar komt verandering in! Yato gaat een deel van zijn verleden laten zien aan ons en dat niet niks! Je zal verstelt staan, ook omdat er dingen zijn die je misschien niet verwacht (of wel). Ook wordt er door zijn muur van ‘lang leve de lol’ geprikt worden en zal je zijn meer kwetsbare kant zien.

Jammer genoeg zitten er ook personages in deze serie die ik gewoon weg irritant en stom vind. In dit geval, de bad guys. Meestal vind ik die juist geweldig…
ik leuk vind dan dat ik stom vind ?

Aan je beeldscherm geplakt

Veel spannende momenten zijn er te vinden in dit geweldige 2de seizoen. Zodra een aflevering afgelopen was klikte ik alweer op de volgende. Ik heb dat niet snel, meestal kan ik wel een pauze inlassen of gewoon iets anders doen. Ik moést gewoon weten hoe alles zou gaan aflopen! Stiekem had ik op wat meer romantiek gehoopt ? .
Zelf hoop ik dat er ooit nog een seizoen 3 komt, aangezien de manga nog lang niet is afgelopen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!