Previous slide
Next slide

Silerna - Digital artist - loves cats

Reimei No Arcana is een prachtige manga. Voor auteur Toma Rei was dit de eerste gepubliceerde manga en die was gelijk een schot in de roos.

 

In het Engels bekend als Dawn of the Arcana vertelt het verhaal van Nakaba , de prinses van Senan. Ze is gedwongen te trouwen met prins Caesar van het buurland Belquat. De reden hiervan is om de relatie tussen beide landen te verbeteren. Dat is de bedoeling althans. Nabaka en haar een vriend die het dichtste bij haar staat verhuizen naar Belquat met veel tegenzin. Mensen in dit koninkrijk ver afschuwen mensen die geen natuurlijk zwarte haar kleur hebben. Zo dus ook de koninklijke familie van Belquat en dan met name de koningin. Zij heeft echt een hekel aan Nakaba’s knal rode haar en probeert meerder keren haar haar zwart te verven.

Nakaba komt er achter dat ze de erfgenaam is van de Arcana of Time. Deze kracht zorgde altijd voor veel angst. Daarom werden alle mensen die deze kracht bezaten vermoord. Een paar hebben deze massamoorden overleefd. Elke Arcana is anders en Nakaba kan met die van haar in de toekomst kijken. Ze komt terecht in de liefde tussen haar en Loki , een half hybride Ajin. Maar ook tussen haar en Prins Caesar. Ondanks dat ze elkaar niet konden uitstaan in het begin.

Ajin zijn half mens en half dier . Zij worden vaak gezien als minder superieur dan mensen en zijn vaak slachtoffer van slavernij , mishandeling etc. De spanning tussen beide wordt steeds heftiger en de Ajin staan op punt in opstand te komen.

Terwijl dit gebeurt staat er ook een oorlog tussen Senan en Belquat te ontketenen!


Wat ik heel jammer vind is dat er nooit een Anime is gekomen van deze Manga. Want het verhaal verdient het gewoon! Alles zit prima in elkaar en de personages zijn geweldig en interessant. Er is veel over nagedacht over alles tot de kleinste detail.

Nakaba is na Yona van Akatsuki no Yona en Shirayuki van Akagami no Shirayuki-Hime. Yasumi heeft hierover een review gemaakt! De review van Yona of the Dawn is hier te vinden. Deze 3 dames hebben allemaal knalrood haar en power, alleen Shirayuki vind ik een onwijs lompe doos die weinig kan.

Nakaba is verliefd op zowel Loki als Caesar.(die overigens niet op Julius Caesar is gebaseerd) wat het allemaal extra leuk en spannend maakt, wie gaat ze uiteindelijk kiezen?
Maar dat er nog geen Anime is betekent nog niet dat ie er nooit zal komen? Ik hoop het alsnog maar meestal met verhalen die ik super vind gebeurt er weinig tot niks ^^’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!