Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Ik houd wel van fantasy historische verhalen. Tenminste, meestal lijken ze wel op een sprookje of hebben ze er wat elementjes van.

Zo ook deze Manhna (Koreaanse Manga’s) van Kim Kang-Won met de titel the Queen’s Knight. Je denkt dat het dan gaat over een koningin en haar ridder op het witte paard. Dat klopt ook. Tot zekere hoogte.


Het verhaal gaat over Yuna Lee. Een tomboy tiener meisje met drie over beschermende broers waar ze gek van wordt. Haar ouders zijn gescheiden en Yuna woont met haar broers bij haar vader. Als haar moeder vanuit Duitsland opbelt nodigt ze Yuna uit om er heen te gaan. Tijdens de zomer gaat Yuna erheen, maar krijgt een ongeluk waardoor ze van een klif valt en haar been breekt. Ze wordt gered door Rieno , een iet wat apart uitziende (lees : een ietwat apart figuur met een middeleeuwse outfit) ridder met lang vrouwelijk haar. Al vond ik het eerder een soort van spook. Hij maakt een deal met Yuna omdat hij haar heeft gered. In die deal wil hij dat Yuna de nieuwe koningin wordt van het land Phantasma. De koningen van dat magische land brengen de lente voort. Omdat Yuna denkt dat hij een grapje maakt accepteert ze de deal.

De komende dagen gebeuren er rare dingen. Onverklaarbare dingen eerder. Tijdens een van deze dagen wordt Yuna naar het land Phantasma gebracht. Niet wetend hoe,wie,wat en waar ze is ontmoet ze Rieno weer die haar even herinnert aan hun afspraak. Nog steeds vol ongeloof eist Yuna dat ze terug wordt gebracht naar Duitsland, maar de werkelijk is anders.

Afspraak is afspraak vind ik altijd. Yuna is verplicht te blijven in dit ijskoude besneeuwde pool landschap. Haar taak is nu als ze herkent word als nieuwe koningin om de sneeuw te laten smelten en de seizoenen weer op gang te helpen.Dit kan ze door de liefde voor iemand te verklaren, dat is hélemaal niks voor een tomboy!
Niemand geloofd Yuna als koningin, aangezien ze niet het meest vrouwelijk schoon is. Zoals vele voorgangers voor haar is Yuna niet dol op prachtige jurken en juwelen. Ze is meer interesseert in de mensen zelf en wil ze graag helpen. Vaak met haar bewakers gaat ze op pad in dorpen en andere gebieden om de gewone bevolking te leren kunnen en wat hun behoeftes zijn. Ook is tot nu toe Yuna de enige koningin die zowel economisch, politiek en in onderwijs flinke veranderingen wil doorvoeren.

Dit is een voordeel voor de bevolking , een nadeel voor de regerende piefen. Maar ik vind het juist leuk als er een hoofdpersonage een grote mond heeft en gewoon zegt waar het op staat.

Als je verder leest merk je dat er steeds meer mensen tegen Yuna zullen keren. Dat Yuna verliefd wordt op een bekende en dat ze belangrijke keuzes en opofferingen moet gaan maken. Ook wilt ze niks liever dan terug naar huis.


De karakteristieke trekjes en acties van Yuna lijken op die van Queen Elizabeth de eerste. Dan vooral haar politieke acties en interesse voor de buitenwereld.

Met maar liefst 78 hoofdstukken verdeelt in 17 boeken kreeg het vorig jaar éindelijk het einde waar IEDEREEN op wachtte…was dat ff een teleurstelling. Helaas zal je niet het einde verwachten die je hoopt te lezen.

Toch zul je deze leuke manhna niet gauw weg kunnen leggen. Omdat je toch je antwoorden wilt hebben xD

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!