Previous
Next

Silerna - Digital artist - loves cats

Hooooi, het is weer even geleden dat ík hier iets gepost heb. Na lange tijd heb ik nu de eer om een gouwe ouwe anime met jullie te delen. Velen krijgen meteen een nostalgisch gevoel bij die naam. Maar eerlijk gezegd, heb ik hem pas kort geleden helemaal gezien. Weet je het al? Ja, je weet het al want het staat in de titel… ik ga het hebben over de coole Cowboy Bebop!

In het jaar 2071 (nog 54 jaar te gaan mensen!) hebben mensen diverse planeten en manen in ons zonnestelsel gekoloniseerd. De Aarde is nu verlaten, want het is niet langer bewoonbaar. De Inter Solar System Police handhaaft orde en veiligheid op de planeten. Daarbij roepen ze de hulp in van premiejagers, de ‘Cowboys’.

De zorgeloze Spike Spiegel en zijn breedgeschouderde partner Jet Black verdienen hun geld als zulke space cowboys. Ze pakken de gevaarlijkste criminelen op in ruil voor een vette premie.  Tenminste, ze moeten andere premiejagers voor blijven. Zo ontmoeten ze Faye Valentine, een sluwe bedrieglijke meid die uiteindelijk hun team zal versterken. Daarnaast heb je nog de corgi Ein en wizkid Edward.

Actie en jazzmuziek gaat lekker samen!

Deze korte, maar actievolle serie is met recht een ‘klassieker’. Het is een typisch voorbeeld van een space western en bovendien (in mijn ogen) heeft het één van de beste soundtracks die ik in een anime gehoord heb. Het doet de naam van de serie echt eer aan vind ik.

Heb jij Cowboy Bebop gezien? Vertel eens jouw favoriete scène of aflevering =3 . En mocht je de serie nog niet gezien hebben; hij staat tegenwoordig op Netflix! Zomaar een tip 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!